Naslovna Sandžak Novi Pazar Sve je spremno za Festival stvaralaštva mladih

Sve je spremno za Festival stvaralaštva mladih

Novi Pazar – Izvođenjem programa učenika O. Š. “Rifat Burdžović Tršo” u Kulturnom centru sutra će i zvanično početi ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih. Festival će trajati u narednih mjesec i po dana, a novina je učešće tri nove osnovne škole.

 

U Kulturnom centru Novi Pazar obavjene su poslednje pripreme i konsultacije i Festival stvaralaštva mladih može da počne. Direktor te ustanove, Husein Memić, kaže da je u Kulturnom centru sve spremno,  da su obezbjeđeni dobri uslovi a da je sada na mladim predstavnicima škola i njihovim nastavnicima da pokažu kvalitetan program koji su pripremali od početka školske godine.

“Ovi mladi ljudi, talenti Novog Pazara od Kulturnog centra zaslužili su podršku. Grad Novi Pazar takođe je uvijek uz njih. Od države očekujem da u budućnosti izdvaja više sredstava i za Festival stvaralaštva mladih, ali i za mlade u Novom Pazaru generalno”. Najbolji će biti nagrađeni a zadovoljstvo je da te najbolje predstavimo i na brojnim manifestacijama koje će biti organizovane povodom Dana grada”.

Dvadeset škola sa teritorije grada Novog Pazara takmičiće se u oblasti muzike, glume, plesa, slikanja i recitacije. Njih će pomno pratiti i ocjenjivati žiri sastavljen od afirmisanih profesionalaca iz oblasti muzike, glume, i kulturno – umjetničkog miljea uopšte.  Sedmi po redu Festival stvaralaštva mladih trajaće narednih mjesec i po dana.

 

Exit mobile version