SVE GRADSKE SLUŽBE NA TERENU! Veliki odziv građana zbog pojačanih padavina u Novom Pazaru

Sve gradske službe su u pripravnosti zbog pojačanih padavina u Novom Pazaru. Ekipe svih preduzeća koja učestvuju u odbrani od poplava, Forum mladih SDP-a, članovi brojnih džemata i veliki broj građana su na nekoliko lokacija. Ranije danas, Gradska uprava Novi Pazar pozvala je sve građane da se uključe u organizovanu akciju punjenja džakova sa peskom i veliki broj njih se odazvao.

Večeras su se džakovi punili na dve lokacije: kod Stambol džamije i kod stadiona u Šutenovcu. Za kratko vreme veliki broj građana odazvao se akciji koja će biti nastavljena i sutra na još nekoliko kritičnih lokacija.

Za kratko vreme veliki broj građana Novog Pazara okupio se kod Stambol džamije da pomogne u punjenju džakova sa peskom kako bi napravili bedeme oko reke Trnavice koja je u četvrtak odnela dva života. Medju njima i članovi džemata Put sredine ali i građana koji su poziv Grada za akciju videli na društvenim mrežama i odmah su priskočili u pomoć kako bi se na vreme pripremila odbrana od mogućih poplava.

Kod stadiona u Šutenovcu slična slika – članovi Foruma mladih SDP-a i radnici JKP “Gradska čistoća” vredno su punili džakove i rasporedjivali ih duž rečnog toka. Ni kiša ni vetar nisu im smetali u borbi za bezbednost meštana Šutenovca.

”Za veoma kratko vreme smo se skupili i zaista mi je drago što je ovoliko mladih odmah došlo da pomogne da napunimo što više vreća sa peskom. One će biti neophodne da obezbedimo ovaj deo grada od eventualnih novih poplava” – rekao je predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić.

Sva gradska preduzeća su na licu mesta i učestvovaće tokom cele noci u aktivnostima odbrane od poplava. Iz Gradskog štaba za vanredne situacije najavili su da će akcije punjenja džakova sa peskom biti nastavljene sutra te da će građani blagovremeno biti obavešteni o lokacijama i vremenima. Svi građani su pozvani da se priključe odbrani od poplava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO