Sve bolji rezultati novopazarskih mušičara

Mušičari pri Gradskoj organizaciji sportskih ribolovaca (GOSR) Novi Pazar beleže sve zapaženije rezultate, a te sekcija dala je i državne reprezentativce Ervina Latovića i Eldina Hurića.

“Ima mnogo definicija mušičarenja, a jedna od njih je da je to ribolov s veštačkim mamcem. To je najprirodniji način lova ribe. Mi tragamo za ribom i pravimo što vernije mamce, koji su najbolja imitacija onoga čime se riba hrani u potocima i rekama”, rekao je kapiten mušičarske sekcije pri GOSR Novi Pazar Kenan Ademović.

On je podsetio da je mušičarska sekcija u okviru GOSR Novi Pazar osnovana 2010. godine, a da je pet godina kasnije startovala liga.

“Tad smo krenuli s takmičenjima i imali smo Ervina Latovića u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini. Izuzetno smo ponosni na njega. Potom je došao i Eldin Hurić, a sada je s nama i Predrag Milosavljević”, naveo je Ademović.

Kapiten pazarskih mušičara naglasio je da je prioritet borba za očuvanje reka i ekosistema.

“Uvek smo se odazivali i bili među prvima kada je potrebno čistiti obale i rečno korito. Raška je naša reka. Drugu nemamo, izuzev pritoka. Tu živi autohtona potočna pastrmka, na čemu nam mnogi u Srbiji zavide”, kazao je Ademović.

“Dugujemo zahvalnost novopazarskom Sportskom savezu i posebno gradskoj upravi na čelu sa Nihatom Biševcem. Gradonačelnik pozitivno odgovori na svaki naš vapaj i molbu”, dodao je on.

Jedan od aktivnih mušičara u novopazarskom kolektivu je Predrag Milosavljević.

“Prve korake načinio sam na reci Raški, a posle klasičnog pecanja došao sam do opreme i pribora za mušičarenje. Nije bilo lako jer ovo je za naše uslove prilično skup sport. Počeo sam da se takmičim 2020. godine, ali je sezona prekinuta zbog koronavirusa i ove godine je nastavljena. Ocekujem dobre rezultate do kraja”, rekao je Milosavljević.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO