Švajcarska Vlada zadovoljna realizacijom projekata u Novom Pazaru

Novi Pazar i Gradsku upravu posetili su predstavnici amabasade Švajcarske predvodjeni ambasadorom Filipom Geom, zamenicom direktora Švajcarske direkcije za saradnju i razvoj Rut Huber, direktorkom Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji Ursulom Lojbli, Žoržet Bruše, šeficom Odseka za saradnju sa zapadnim Balkanom Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju, regionalnom savetnicom za upravu SDC-a Sašom Mjuler, rukovodiocem programa za migracije i zapošljavanje mladih Jovanom Mihajlović.

Oni su na sastanku sa gradonačelnikom Novog Pazara i saradnicima razgovarali o trenutnim projektima koje Švajcarska Vlada finansijski pomaže, a koji se realizuje u Novom Pazaru ali je bilo reči i o novim projektima.

Švajcarska Vlada u Raškom okrugu trenutno realizuju devet projekata, najviše u Novom Pazaru, a poseban akcenat stavljen je na zapošljavanje mladih i teško zapošljivih kategorija stanovništva. Švajcarska pomoć Novom Pazaru ogleda se kroz projekte u turizmu, zapošljavanju mladih, poboljšavanju internih procedura za finansiranje lokalnih projekata organizacija civilnog društva, reforme javnih finansija, reforme poreza na imovinu, podršku unapredjenju socijalnog uključivanja u Republici Srbiji i u okviru projekta podrška upravljanju migracijama u Republici Srbiji. Na sastanku je razgovarano i o nastavku saradnje i novim projektima.

Novom Strategijom saradnje koja prati prioritete Vlade Srbije, Vlada Švajcarske opredelila je 95 miliona evra za naredni četvorogodišnji period, a finansije će biti usmerene na oblasti dobre uprave, ekonomskog razvoja i obnovljivih izvora energije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO