Naslovna Vijesti Sutra izbor organa upravljanja BNV

Sutra izbor organa upravljanja BNV

Tokom nastavka prve sednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), koja će biti održana sutra u Novom Pazaru, biće izabrani organi upravljanja i radna tela ovog nacionalnog organa.

Radio Sto plus saznaje da su liste “Samoopredeljenje” i “Vakat je” već dogovorile podelu nosioca ovih organa i radnih tela.

Listi “Vakat je” pripalo je mesto jednog potpredsednika, kao i potpredsednika Izvršnog odbora i predsednika jednog od četiri resorna odbora.

Nosilac ove liste, Sait Kačapor, biće izabran za predsednika Senata BNV, kao najstariji većnik sa najvećim akademskim referencama.

Prema Statutu BNV ima predsednika, za koga je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, četiri potpredsednika, Izvršni odbor (koji čine predsednik, potpredsednik i pet članova), četiri resorna odbora i Savet Vijeća ( koji čine Senat, Savet za odnose sa verskim zajednicama i predsednički savet).

Na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji, koji su održani 4. novembra, lista “Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 14, lista “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić” 13, dok je listi “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor” pripalo osam mandata.

Nastavak prve sednice BNV počinje sutra u 13 sati u Glavnom uredu ovog nacionalnog organa.

A.Bajrović


Exit mobile version