Šutanovac i Čomić: Parada je bespotrebno trošenje novca i energije

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da je organizovanje grandiozne vojne parade u Beogradu bespotrebno trošenje resursa, novca i energije i da će izuzetno mnogo koštati i Ministarstrvo odbrane i građane.

Šutanovac, koji je bivši ministar odbrane, rekao je novinarima u parlamentu da je potpuno neprimereno da se, “u vremenu kada loša vlada smanjuje plate i penzije i to čini i oficirima i podoficirima Vojske Srbije usled mera štednje, pravi grandiozna paradu koja će izuzetno puno koštati Ministarstvo odbrane i građane Srbije”.

Prema njegovim rečima, neprirodno je da se vojna parada pravi u čast dolaska bilo kog državnika, i to četiri dana pre Dana oslobođenja Beograda.

“Pokazujemo bespotrebnu snishodljivost, sumnjam da bi bilo kome u Moskvi palo na pamet da bilo kojim povodom pomere paradu jer im dolazi neki državnik u posetu“, rekao je Šutanovac, sa čime je saglasna i njegova partijska koleginica i zamenica šefa stranke Gordana Čomić.

Čomić je novinarima u skupštini rekla da bi bilo bolje da se parada održava na dan oslobođenja Beograda, kao i da bi bilo bolje “da su svi potpuno ubeđeni” da se radi o vraćanju ugleda Vojske Srbije nakon 2006, kada je Srbija postala nezavisna država.

“S obzirom da je Srbija početkom pregovora preuzela obavezu da usklađuje svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU, bilo bi dobro da se sve dileme oko toga unesu u Skupštinu Srbiju, jer smatramo da mi poslanici treba da damo podršku svakoj vladi koja je rešena i privržena evropskim integracijama, da te sve obaveze zaista ispunjava”, rekla je Čomić.

Prema njenim rečima, svaka druga prilika koja može biti iskorišćena, a da joj parada bude samo povod, neće doneti koristi ni Srbiji, ni Vojsci Srbije, ni stanovništvu Srbije u celini.

“Mi se nadamo da to i nije slučaj sa vojnom paradom i da Srbija ostaje privržena spoljnopolitičkim ciljevima EU”, naglasila je ona.

Čomić je uputila čestitke svim rodovima VS koji predano ispunjavaju sve dužnosti.

Sandzakhaber / izvor: pressonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO