Supruge poginulih lekara iz Pazara: Najlakše je za sve optužiti mrtve!

BEOGRAD – Šefka Ljajić, udovica lekara Dževada Ljajića, koji je sa još petoricom ljudi i bebom stradao u helikopterskoj nesreći, ne želi da poveruje u obdukcioni nalaz da je pilotima pronađeno 0,68 promila alkohola u krvi.

Kako je za Kurir ispričala njena rođena sestra, Šefka je iz medija saznala šta piše u izveštaju.

– Najlakše je okriviti onog koga nema. Mi ne verujemo u taj izveštaj, šokirani smo. Ako je to i tačno, zašto se toliko čekalo, što odmah nisu rekli za taj alkohol? Sve je tu i sumnjivo i tužno – priča naša sagovornica. Njena sestra Šefka, udovica stradalog doktora Dževada Ljajića, nema još snage da progovori za medije.

– Ona kao da je po drugi put izgubila supruga. Čekala je istinu, a dobili smo ovakav izveštaj. Čak su je iz vojske pitali da li želi da joj, kada bude gotov, donesu taj izveštaj. Rekla je da zahteva, a ne da želi. Mislite li da su joj doneli? Nisu. Videćemo da li će doći i ko će doći da nam to donese – kaže ona.

Violetu, suprugu stradalog medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića, zatekli smo na groblju.

– Nije više ni važno ko je kriv, njih ništa ne može da vrati. A to da li je neko pio, da li je bilo propusta… ne znam. Mrtva usta ne pričaju. Videćemo da li će se na kraju otkriti istina, vreme će pokazati – rekla je ona.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO