Supruga ministra Ugljanina podnela krivične protiv policajaca

Mersija Ugljanin podnela je Osnovnom sudu krivične prijave protiv sedmorice radnika ovdašnje Policijske uprave. Nastavak afere „Ministrov sin“

Mersija-ugljanin-

 

NOVI PAZAR – Zbog sumnje da su počinili krivična dela izazivanja verske i rasne mržnje, protivpravnog lišavanja slobode i zlostavljanja u službi, supruga ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina, Mersija, podnela je Osnovnom sudu krivične prijave protiv sedmorice radnika ovdašnje Policijske uprave. Tako je ponovo oživljena već zaboravljena afera „Ministrov sin“, koja je u Novom Pazaru bila aktuelna u novembru 2011, i zbog koje je Sulejman Ugljanin pretio da će napustiti tadašnju Vlade Srbije.

Podsetimo, policija u Novom Pazaru je – zbog lakšeg saobraćajnog incidenta – privela grupu mladića u kojoj je bio i njegov sin M. U., a Ugaljanin je, tvrdeći da su momci maltretirani i dobili batine u policijskoj stanici, teško optužio rukovodstvo ovdašnje PU. Čak je i načelniku Draganu Terziću poručivao „da mu više nije mesto u Novom Pazaru“, odnosno da „što pre treba da napusti ovaj grad i Srbiju“. Ministar je, takođe, zapretio da će o maltretiranju mladih Bošnjaka obavestiti i međunarodnu zajednicu, te tražiti strane snage da građane štite od MUP-a Srbije…

Uzalud su iz Policijske uprave, pa i Ministarstva unutrašnjih poslova „odgovarali“ da nije bilo batinanja i maltretiranja, da su četvorica mladića – među kojima je bio i Ugljaninov sin – privedena zbog identifikacije, jer uz sebe nisu imali lične karte, te da su, posle pretresa tokom kojeg je utvrđeno da ne poseduju oružje, odmah pušteni.

U međuvremenu, Ugljanin je – bar tako se verovalo u Novom Pazaru – izgladio nesporazume sa vrhom MUP-a i više nije pominjao ovaj događaj. Angažovan je, inače, bio i Zaštitnik građana koji je – posle ispitivanja slučaja, utvrdio kako nije bilo nezakonitosti u postupanju Policijske uprave.

 

Izvor: Večernje novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO