Utorak, 5 Jula, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarSupruga ministra Ugljanina podnela krivične protiv policajaca

Supruga ministra Ugljanina podnela krivične protiv policajaca

Mersija Ugljanin podnela je Osnovnom sudu krivične prijave protiv sedmorice radnika ovdašnje Policijske uprave. Nastavak afere „Ministrov sin“

Mersija-ugljanin-

 

NOVI PAZAR – Zbog sumnje da su počinili krivična dela izazivanja verske i rasne mržnje, protivpravnog lišavanja slobode i zlostavljanja u službi, supruga ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina, Mersija, podnela je Osnovnom sudu krivične prijave protiv sedmorice radnika ovdašnje Policijske uprave. Tako je ponovo oživljena već zaboravljena afera „Ministrov sin“, koja je u Novom Pazaru bila aktuelna u novembru 2011, i zbog koje je Sulejman Ugljanin pretio da će napustiti tadašnju Vlade Srbije.

Podsetimo, policija u Novom Pazaru je – zbog lakšeg saobraćajnog incidenta – privela grupu mladića u kojoj je bio i njegov sin M. U., a Ugaljanin je, tvrdeći da su momci maltretirani i dobili batine u policijskoj stanici, teško optužio rukovodstvo ovdašnje PU. Čak je i načelniku Draganu Terziću poručivao „da mu više nije mesto u Novom Pazaru“, odnosno da „što pre treba da napusti ovaj grad i Srbiju“. Ministar je, takođe, zapretio da će o maltretiranju mladih Bošnjaka obavestiti i međunarodnu zajednicu, te tražiti strane snage da građane štite od MUP-a Srbije…

Uzalud su iz Policijske uprave, pa i Ministarstva unutrašnjih poslova „odgovarali“ da nije bilo batinanja i maltretiranja, da su četvorica mladića – među kojima je bio i Ugljaninov sin – privedena zbog identifikacije, jer uz sebe nisu imali lične karte, te da su, posle pretresa tokom kojeg je utvrđeno da ne poseduju oružje, odmah pušteni.

U međuvremenu, Ugljanin je – bar tako se verovalo u Novom Pazaru – izgladio nesporazume sa vrhom MUP-a i više nije pominjao ovaj događaj. Angažovan je, inače, bio i Zaštitnik građana koji je – posle ispitivanja slučaja, utvrdio kako nije bilo nezakonitosti u postupanju Policijske uprave.

 

Izvor: Večernje novosti

RELATED ARTICLES

2 KOMENTARA

  1. A sto se ne buni za drugu decu kad dobijaju batine nego za svoje htede nato pakt da dovede u Pazar.Vazno da su mitrovcani svi zaposleni a ovi iz Pazara nek jedu …..

  2. Sta li je sa onima koji su hapseni robijali i bili prebijani zaslugom iskljucivo Ugljanina.Terzca je Ugljkanin doveo za nacalnika isto kao Zilkica za reisa pa mu sad ne valjaju ni jedan ni drugi.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO