Naslovna Vijesti Suljović strahuje od atentata

Suljović strahuje od atentata

Predsednik Višeg suda u Novom Pazaru Izet Suljović izjavio je danas da su bezbednost suda i suđenja ugroženi zbog brojnih lokala i višespratnica koje su sagrađene u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je smešteno pet pravosudnih organa.

Predsednik suda dodao je i da je bezbednost sudija, policajaca i ljudi koji se dovode na suđenja dodatno ugrožena izgradnjom dve višespratnice pored same kapije za kolski ulaz u sud.

“Kroz taj ulaz se dovode privedena i osuđena lica što je potpuno nebezbedno kako za pritvorenike, tako i pratnju. Veoma lako se iz haustora zgrada ili obližnjih lokala može organizovati napad, atentat ili otmica lica koja se dovode ili odvode iz suda”, ocenio je Suljović.

Prema njegovim rečima, izgradnjom višespratnica ugroženo je i normalno odvijanje suđenja, a sudije se osećaju nebezbedno u svojim kancelarijama.

“Izgrađene zgrade se nalaze na pet, šest metara od suda, tako da nekom ko bi želeo da izvrši napad ne bi trebalo ni vatreno oružje, već kamen. Bezbednost je potpuno narušena, a zgrada je postala potpuno neupotrebljiva za sprovođenje pravde. Sad jedino može biti tržni centar”, rekao je Suljović.

Exit mobile version