Suljević: Spremni smo za posetu Davutoglua, pripremili smo projekte!

Premijer Turske Ahmet Davutoglu dolazi sutra u Novi Pazar, gde će razgovarati sa gradskim rukovodstvom, održati konferenciju za novinare, prošetati Pešačkom zonom i prisustvovati svečanoj sednici Bošnjačkog nacionalnog veća.

On danas u okviru dvodnevne posete Srbiji boravi sa državno-privrednom delegacijom u Beogradu gde će razgovarati sa zvaničnicima i učestvovati na poslovnom Forumu Turske i Srbije.

U lokalnoj samoupravi radiju Sto plus su rekli da grad potpuno spremno dočekuje turskog premijera, kao i da je bezbednost podignuta na najviši nivo.

Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević kaže da će na sastanku gostima prodečiti probleme sa kojima susreće grad i generalno svi građani Novog Pazara i Sandžaka.

“Pripremili smo i nekoliko projekata koje ćemo im prezentovati premijeru Davutoglu i njegovim saradnicima, a tu će biti i predsednik Turske razvojne agencije (TIKE). Kao što znate TIKA ima ovlašćenja da u ime Turske ulaže u razvoj infrastrukture drugih zemalja”, rekao je Suljević.

On je istakao da je Turska u poslednjih nekoliko godina uložila u razvoj infrastrukturnih projekata Novog Pazara oko sedam miliona evra.

Davutoglu nije prvi premijer Turske koji obilazi Novi Pazar, već je pre njega to isto učinio i leta 2010. godine sadašnji predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je tada bio na funkciji premijera.

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO