Naslovna Sandžak Novi Pazar Suljević: Sa Vučićem i Davutogluom o saradnji i investicijama

Suljević: Sa Vučićem i Davutogluom o saradnji i investicijama

Gradske vlasti Novog Pazara sutra će premijerima Srbje i Turske, Aleksandru Vučiću i Ahmetu Davutogluu, preneti da je taj grad spreman za ekonomsku saradnju i da želi više investicija, najavio je pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević.
On je, u izjavi Tanjugu, kazao da gradske vlasti žele da zahvale premijeru Turske što za sve što je do sada turska razvojna agencija uradila za Novi Pazar.
„Pripremićemo nove projekte koji će ići u pravcu razvoja privrede i poljoprivrede“, istakao je Suljević. 
On je podsetio da je već ostvaren projekat podele sadnica malina, te da očekuje da će to biti nastavljeno i naredne godine.
Razvoj poljoprivrede i generalno privrede je osnova za opstanak na ovom prostoru, kazao je Suljević.
Inače, sa Vučićem i Davutogluom u Novom Pazaru će sutra biti i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.
Forum pospešuje srpsko-tursku saradnju
Ekonomski odnosi Srbije i Turske biće još bolji nakon Srpsko-turskog poslovnog foruma, koji se danas održava u Beogradu, a okupio je više od 500 učesnika iz dve zemlje, uveren je Suljević.
On je, u izjavi Tanjugu, kazao da je ekonomska saradnja veoma bitna između dve zemlje, te da je od posebnog značaja što je turski premijer Ahmet Davutoglu doputovao u Beograd sa velikom privrednom delegacijom
Prema njegovim rečima, u delegaciji je više od 100 velikih turskih privrednika.
“Mislim da ćemo pospešiti i povećati saradnju dve države, jer privredna saradnja i ekonomski odnosi su najvažnij za razvoj obe zemlje. Izbor kompanija je dobar – ima dosta tekstilnih, građevinskih kompanija, ali i velikih trgovinskih lanaca”, objasnio je Suljević.
On je naglasio da je ova poseta bitna ne samo za Srbiju, već i Novi Pazar, te da je na Forumu zastupljeno i dvadesetak privrednika iz ovog grada, kao i Regionalna agencija za razvoj i gradske vlasti.
Suljević je naveo da je otvaranje Halkbanke u Srbiji veliki signal i velika stvar, jer svaki turski privrednik očekuje finansijsku sigurnost, a nju je dobio dolaskom ovako velike državne banke.
“Mislim da će dolazak i otvaranje Halkbanke napraviti bum ulaganja iz Turske u Srbiju”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara.

Exit mobile version