Naslovna Vijesti Sulejman Tihić u teškom zdravstvenom stanju prebačen avionom za Nemačku

Sulejman Tihić u teškom zdravstvenom stanju prebačen avionom za Nemačku

SARAJEVO – Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da je predsjednik te stranke Sulejman Tihić danas otputovao na liječenje u Njemačku, dodavši kako očekuju njegov uspješni oporavak i povratak redovnim obavezama.

(ANADOLU AJANSI-SAMIR YORDAMOVIC) (20120612)

Sam Tihić je novinaru AA potvrdio kako ”nažalost opet ima zdravstvenih problema”, ali o detaljima nije govorio.

”Prognoze i bosanskohercegovačkih i njemačkih ljekara su da se liječenje gospodina Tihića može uspješno završiti. Stanje bolesti nije kritično u toj mjeri kako su prenijeli neki mediji u BiH. Ljekari su optimistični i svi su uvjereni da će se predsjednik Tihić uskoro vratiti svojim redovitim obavezama”, rekao je Zukić.

Dodao je kako je SDA posljednjih dana nakon početka špekulacija o Tihićevoj bolesti kontaktirao veliki broj građana i da svi izražavaju nadu u brz oporavak predsjedniku SDA.

Nadalje, on je potvrdio da su kod Tihića konstatirane određene metastaze, ali da se ne radi o takvom obimu maligniteta kako se špekulira u dijelu javnosti.

”Te pojave su na takvim mjestima da se mogu uspješno otkloniti i gospodin Tihić neće imati trajne posljedice. Nadamo se najboljem”, rekao je Zukić za AA.

– Izetbegović: Tihića čeka njegovo mjesto –

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da će predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić biti smješten u kliniku u Njemačkoj, u kojoj se ranije liječio.

“Nadamo se najboljem. Sa silnim mogućnostima moderne medicine njegova bolest nije neizlječiva. Mislimo da ima sasvim dobre šanse da se izliječi i da uskoro bude u funkciji. Njega će njegovo mjesto u Predsjedništvu SDA, dakle čelno mjesto, čekati. Ja ću ovih dana sjediti na svom mjestu i voditi SDA i čekati da se vrati gospodin Tihić. Nadam se da će uskoro biti tu i da zajedno završimo evo recimo ovaj problem“ rekao je Izetbegović.

 

Exit mobile version