Naslovna Vijesti Subotičani se zaljubili u Novi Pazar

Subotičani se zaljubili u Novi Pazar

zaljubi seU okviru projekta “Novopazarski način života”, promotivni Karavan mladih pod sloganom “Zaljubi se u Novi Pazar” posetio je Suboticu, koja je prva destinacija u realizaciji ovog projekta.

Cilj projekta, kojeg zajednički realizuju Grad Novi Pazar i Program evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, je da se kroz Karavan mladih afirmiše što više ljudi da posete Novi Pazar i zaljube se u njega. EU Progres je finansijski podržao realizaciju projekta sa 35.000 evra, a Grad Novi Pazar je učestvovao sa 5.500 evra.

Četvoročasovnom prezentacijom Novog Pazara na Trgu slobode u Subotici, volonteri Kancelarije za mlade uspeli su animiraju veliki broj Subotičana koji su sa velikim interesovanjem prilazili novopazarskom štandu u i raspitivali se o tome šta nudi Novi Pazar. Tom prilikom podeljen je i propagandni material o Novom Pazaru-baloni, magneti za frižider, i brošure.

“Poseban akcenat stavili smo na priču da je Novi Pazar grad mladih i poželjna turistička destinacija za odmor i uživanje u gastronomskim specijalitetima. Takodje, promovisali smo i naše manifestacije kao što je Festival Stari grad, a starije ljude je najviše interesovala ponuda kulturno-istorijskih spomenika koji je naš grad prepun” – istakao je Vahidin Melajac iz Kancelarije za mlade.

I dok su mladi promovisali Novi Pazar kroz uličnu akciju, u Gradskoj kući u Subotici, predstavnici dva grada razgovarali su o mogućnostima saradnje dva grada. Grad Novi Pazar predstavljali su pomoćnik gradonačelnika NIhad Hasanović i član Gradskog veća Seadetin Mujezinović, dok su Suboticu predstavljali pomoćnik gradonačenika Ljuben Hristov i član Gradskog veća Vjekoslav Ostrogonac. Domaćini si izrazili zadovoljstvo što je projekta započeo baš u Subotici.

“Razgovarali smo tome kako dosadašnju saradnju koja je bila više na inividualnom nivou izmedju gradjana dva grada da podignemo na viši nivo. Teme razgovora bili su mladi, ekonomska saradnja…” – rekao je Vjekoslav Ostrogonac.

“Predstavili smo sve on što Novi Pazar čini gradom u koji se treba zaljubiti i mislim da naši domaćini jedva čekaju d adodju u Novi Pazar i uvere se u sve što smo im predstavili” – rekao je Seadetin Mujezinović.

Nakon uspešne akcije na Trgu slobode, kao poklon Subotici u Dečjem pozorištu izvedena je predstava Hasanaginica, Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara. Publika je posle dva sata salvama aplauza nagradila glumce koji su dobili poziv da oet dodju u Suboticu.

Promotivni karavan “Zaljubi se u Novi Pazar” u narednom periodu, posetiće i Kraljevo, Leskovac, Vranje, Kragujevac, Novi Sad i Niš.

Exit mobile version