Studentski protesti u Srijedu u Novom Pazaru!

Novi Pazar – Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), krovno predstavničko studentsko telo, u koordinacijii sa studentskim parlamentima državnih univerziteta, organizuje protest studenata u Novom Pazaru u Srijedu.

Kako je rekao Tanjugu predsednik SKONUS Danilo Jeremić “Serija protesta biće otvorena danas, štrajkom u Nišu u organizaciji niškog univerzitetskog Studentskog parlamenta, kao i u Kragujevcu”.

Za sutra u podne ispred Ministarstva prosvete zakazan je protest u Beogradu, kao i u Novom Sadu i Kosovskoj Mirovici, rekao je Jeremić i najavio da će štrajk biti održan i u sredu, u Novom Pazaru.

Njihovi dugoročni zahtevi su: početak rada na izradi novog Zakona o visokom obrazovanju sa aktivnim učešćem relevantnih studentskih predstavnika u radnoj grupi, kao i početak rada na pronalaženju dugoročnog rešenja problema kvaliteta nastave, opterećenja i nedovoljno jasno definisanih programa studija i studentskih kurseva, uz učešće studenata u radnoj grupi.

 

– Nemamo drugog načina, nego da mirnim protestom iskažemo nezadovoljstvo, pre svega zbog načina komuniciranja sa studentima, a onda i zbog donesenih izmena i dopuna Zakona – rekao je Jeremić i pozvao studentske organizacije i asocijacije da u saradnji sa studentskim parlamentima svih fakulteta i univerziteta podrže protest.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO