Naslovna Sandžak Novi Pazar Studenti FIS-a bez krova nad glavom!

Studenti FIS-a bez krova nad glavom!

3

Muamer Zukorlić i nakon osuda građana u svim anketama i komentarima i dalje širi ugostiteljsko poslovni centar kojeg krije iza naslova “Islamske ustanove”.


Naime Glavni muftija danas je skinuo krov sa zgrade ovog fakulteta i niko ne zna šta je naumio raditi. Da li će na ovom mjestu da nikne još jedan sprat, dva ili tri ostaje nepoznanica. Svojevremeno Zukorlić je građanima obećavao da će na ovom mjestu biti Fakultet za Islamske studije on tu zapravo i jeste ali samo kao branik i farsa u slučaju da dođe do kakvog problema ili pokušaja rušenja onoga što je bespravno podigao u okviru ovog kompleksa kako bi zadovoljio svoje finansijere i prijatelje.
Kako nezvanično saznajemo sada već bivši direktor Fakulteta za Islamske studije hafiz Almir Pramenković jednom prilikom pobunio se zbog ovakvog urušavanja izgleda i zloupotrebe ove zgrade, međutim ubrzo poslije toga je smijenjen sa mjesta odgovornog lica i radovi su nastavljeni.

Građevinska inspekcija podnosi prijave, sud traži da se privede a policija odgovara da odgovorno lice “Muamer Zukorlić” nije tu. Ukratko, zakon možeš da kršiš koliko hoćeš samo ako si iole u sprezi sa organima reda.

3 KOMENTARA

  1. ovde je nekada postojavala dzamija ishaka po kome trg nosi ime a dzamiju kao I mnoge druge srusili su oni kao sto ste vi.ako zukorlic ima namer da nesto drugo tu izgradi samo u svoju korist a ne u korist islamske zajednice I islamskog naroda naravno ga treba spreciti.ta zgrada je vakufska I ne moze on sam odlucivati van koristi vakufa.

  2. Umesto sto se pretvarate da brinete, bolje bi bilo da stvarno brinete, pa da izdvojite sredstva za ovu zgradu, jer se krov renovira zbog toga sto je krovna konstrukcija dotrajala, pa svaka malo veca padavina nanosi štetu unutrašnjem plafonu.
    Vi Muftiju samo možete tako da posmatrate i komentarišete,nikad nećete moći da ga dostignete.

    • Znas li sto se “renovira” krov i to bas sad kad je pocela nastava? Dje je bio citavo leto???
      Samo zato da, ako krene policija i tuzilastvo na njega da moze da pozove narod da brani “vakufsku imovinu”, jer se krov renovira, a privatne restorane ce svi zaboravit. E da je Suljo na vlast ne bi mu on ovo dozvolio garantujem vam!

Comments are closed.

Exit mobile version