Stros-Kan danas u Beogradu sa Vučićem i ministrima

379080_stros-kan01foto-afp_f

Bivši generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan danas će u Beogradu razgovarati s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrima finansija i privrede Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem.

Stros-Kan bi trebalo da bude jedan od stranih savetnika Vučiću i Krstiću. U Vladi navode da će Stros Kan sa srpskim zvaničnicima razgovarati o detaljima njegovog angažmana, a prema Vučićevim ranijim najavama, Stros-Kan će pomagati Srbiji kako da reprogramira dug.

– Već smo razgovarali, on nije bio srećan kada je video šta ga čeka, ali je već ponudio nekoliko rešenja – rekao je Vučić kada je objavio dolazak bivšeg generalnog direktora MMF.

Deo tima vicepremijera trebalo bi da bude i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer. On će srpskoj vladi pružati konsultantske i savetodavne usluge u cilju ubrzanja reformi u Srbiji. On će takođe savetovati Vučića o tome kako najbolje u inostranstvu predstaviti dostignuća srpske vlade i kako dobiti podršku zemalja članica EU za pristupanje Srbije.

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm potvrdio je juče da postoji mogućnost da ekspert za borbu protiv korupcije i pranja novca Betina Nelen bude angažovana kao savetnica prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

– Još nije ništa finalizovano, ali ako stvari budu dobro tekle, ona će početi da radi u decembru – kaže on.

Prema njegovim rečima, Vučić je “zatražio pomoć pre godinu dana, tako da to nije ista stvar kao sa Guzenbauerom i Stros-Kanom”.

– Dobro je imati ljude koji rade u vladi, a ponekad je dobro imati i savete iz inostranstva – rekao je nemački ambasador.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO