Naslovna Featured Istaknuto STRAŠNO!!!! OVAJ VIDEO JE ZAISTA STRAŠAN!!!!

STRAŠNO!!!! OVAJ VIDEO JE ZAISTA STRAŠAN!!!!

Ovo je tekst i video koji je stigao u našu redakciju, pa ga prenosimo u cjelosti:

“Jedini smo na području Sandžaka koji se bave istraživačkim novinarstvom, čak možda jedini van zvaničnih medijskih kuća u Beogradu. Uradili smo veliki broj priloga i tekstova o raznim zloupotrebama. Zadnji serijal emisija “Tragovima istine” stopiran je radi nedostatka sredstava.

Javljamo se Vama zato što smo podstaknuti novom uređivačkom politikom. Šaljemo vam mali dio nasih dokaza, u vezi posljednjeg izlaganja u Skupštini grada Novog Pazara, od strane člana Gradskog vijeća, Fevzije Murića. Dostavljamo Vam u prilogu mali video klip, koji sadrži priznanja od strane Hajra Tutića o prodaji vakufskih dobara. Prodaja vakufa od strane rukovodstva Islamske zajednice se odvijala u periodu od 1980. godine do 1993. godine. Ova imovina ne treba da bude predmet povratka, zato što je dobrovoljno prodavana, nego da ide na teret Sudnjeg dana, svima onima koji su ucestvovali u prodaji ovih vakufa. Hajro Tutić je samo mali dio priznao, radi se o mnogo većoj imovini koja je prodata u tom periodu.

Komunistističke vlasti su uzimale vakufska dobra u periodu od 1945. do 1980. godine, taj dio imovine se mora povratiti, a mi kao muslimani treba da uradimo sve što je do nas, da pomognemo povrati. Sva dokumenta o ovom periodu smo pribavili, i odradit ćemo jedan prilog o njemu, očekujemo pomoć nadležnih institucija i naroda da se ova imovina vrati.

Najstrašniji period zloupotrebe vakufa je od 1993. do 2018. godine, pod patronatom Muamera Zukorlića. Gdje nas Mešihat Sandžaka nije vlasnik Reude, Internacionalnog univerziteta, izdavačke kuće El-kelimeh i mnogobrojnih drugih vakufskih dobara, gdje se vrše strašne ekonomske zloupotrebe. Materijal za ove tvrdnje imamo za ukupno 20 serija.

USKORO KOMPLETAN MALI PRILOG, SAMO ZA VAŠU REDAKCIJU!!”

Exit mobile version