Naslovna Vijesti STRAŠNO!! JOŠ DVOJE UMRLO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA Zaraženo 126 ljudi, preminulo...

STRAŠNO!! JOŠ DVOJE UMRLO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA Zaraženo 126 ljudi, preminulo njih 11

Još dijve osobe preminule su od posljedica virusa Zapadnog Nila u proteklih nedelju dana, te se broj umrlih od početka godine povećao na 11, navodi se u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Ukupno je registrovano 126 slučajeva oboljevanja od groznice virusa Zapadnog Nila, navodi se u izveštaju Instituta “Batut”, što znači da su u roku od nedelju dana oboljele 24 osobe, a preminule dve.
Slučajevi groznice prijavljeni su u Južnobačkom okrugu (24 osobe), Južnobanatskom (22), Zapadnobačkom (6), Srednjobanatskom (4), Sremskom (3), Severnobanatskom (2), Podunavskom (2) i Braničevskom (2), a najviše zaraženih ima na teritoriji Grada Beograda (61).
Groznica Zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji krajem jula 2012. godine. Od tada do 2017. godine prijavljeno je 574 slučajeva, a umrla je 61 osoba.
Zaraženih ima i u ostatku Evrope

Do 9. avgusta ove godine, u zemljama Evropske unije u humanoj populaciji prijavljen je 231 slučaj obolevanja od virusa Zapadnog Nila, i to najviše u Italiji (123), Grčkoj (59), Mađarskoj i Rumuniji po 23 slučaja i u Francuskoj tri slučaja. Posmatrajući ove brojke, Srbija definitivno prednjači po broju zaraženih u Evropi.
Koji su simptomi?

Intenzivna glavobolja, ukočenost vrata, slabost mišića i dezorijentisanost simptomi su groznice Zapadnog Nila, koja se širi Srbijom zbog velikog broja komaraca.

Exit mobile version