STRAŠNO!! JOŠ DVOJE UMRLO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA Zaraženo 126 ljudi, preminulo njih 11

Još dijve osobe preminule su od posljedica virusa Zapadnog Nila u proteklih nedelju dana, te se broj umrlih od početka godine povećao na 11, navodi se u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Ukupno je registrovano 126 slučajeva oboljevanja od groznice virusa Zapadnog Nila, navodi se u izveštaju Instituta “Batut”, što znači da su u roku od nedelju dana oboljele 24 osobe, a preminule dve.
Slučajevi groznice prijavljeni su u Južnobačkom okrugu (24 osobe), Južnobanatskom (22), Zapadnobačkom (6), Srednjobanatskom (4), Sremskom (3), Severnobanatskom (2), Podunavskom (2) i Braničevskom (2), a najviše zaraženih ima na teritoriji Grada Beograda (61).
Groznica Zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji krajem jula 2012. godine. Od tada do 2017. godine prijavljeno je 574 slučajeva, a umrla je 61 osoba.
Zaraženih ima i u ostatku Evrope

Do 9. avgusta ove godine, u zemljama Evropske unije u humanoj populaciji prijavljen je 231 slučaj obolevanja od virusa Zapadnog Nila, i to najviše u Italiji (123), Grčkoj (59), Mađarskoj i Rumuniji po 23 slučaja i u Francuskoj tri slučaja. Posmatrajući ove brojke, Srbija definitivno prednjači po broju zaraženih u Evropi.
Koji su simptomi?

Intenzivna glavobolja, ukočenost vrata, slabost mišića i dezorijentisanost simptomi su groznice Zapadnog Nila, koja se širi Srbijom zbog velikog broja komaraca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO