Naslovna Vijesti Strah od smena funkcionera i direktora u Novom Pazaru – niko nije...

Strah od smena funkcionera i direktora u Novom Pazaru – niko nije bezbedan?

Kako je za naš portal neimenovani izvor (poznat redakciji) najavio smenu na najvišim nivoima u Gradu Novom Pazaru, gradskom veću i javnim preduzećima strah ne prestaje da se širi opštinom i njenim institucijama. Naš izvor iz gradske uprave tvrdi čak da i radnici sada dolaze na vreme na posao, ažurniji su i trude se. Dok pak ima i onih koji kažu da je to samo još jedna izmišljotina.

 

Međutim nikome nije sve jedno pa čak ni direktorima javnih preduzeća i ustanova koji su u panici jer su raspisani i konkursi za smenu direktora u javnim preduzećima JP Zavod za Urbanizam, JP Regionalna Televizija, JP Gradska Čistoća i drugim.

 

zgrada gradske uprave
zgrada gradske uprave

Ima onih koji su ubeđeni da će ostati i suvereno vladati “mini imperijama” dok ima i onih koji baš i nisu sigurni u to.  Naš izvor tvrdi da oni koji su “najubeđeniji da će opstati na svojim funkcijama moraće da pokažu šta su to uradili kao i da podnesu finansijske izveštaje nadležnim, da pokažu koliki profit su ostvarili u svojim preduzećima koja mogu i sama da ostvaruju dobit kroz naplate, pa će se onda sprovesti i revizija da se vidi da li je sve to tako”.

 

Sa druge strane oni sa kojima ministar Ljajić nije zadovoljan su i članovi gradskog veća i brojni drugi jer jednostavno se kako tvrdi naš izvor sve svodi na isplaćivanje plata, malo se radi i situacija uopšte nije kakva bi trebala biti, ne treba ni njih kriviti puno, ostalo je mnogo dugova iz prethodne vlasti, iako se uradilo puno u prethodnom mandatu u ovome nije puno toga, nekako kao da su se gradski čelnici opustili i ne funkcionišu stvari kako treba on je i dodao da će kako kaže:

“Smena će biti, to je sigurno i fudbalski klub je reanimiran smenjeno je rukovodstvo tako će se desiti i sa opštinskim strukturama i javnim preduzecima to je sigurno i tu nema nikakvih kalkulacija hoće li biti ili neće, biće dovedeni mladi, sposobni i ljudi kojima se radi za dobrobit grada samouvereno je zaključio naš izvor.

Vlast u Novom Pazaru čini koalicija SDP, SNP SNS i jedan odbornik BDZ gradonačelnik Novog Pazara je Meho Mahmutović a zamenik je NIkola Jolović. Novopazarska vlast promenjena je 2008 godine od tada okosnicu čini Sandžačka demokratska partija u ovom mandatu ona je bila prvo u koaliciji sa SDA međutim zbog nesuglasica koalicija je raskinuta i formirana je druga.

Exit mobile version