STRADAO JE U POPLAVAMA! Ponovo počela izgradnja mosta kod robne pijace (foto)

Novi Pazar – Radovi na izgradnji mosta u novopazarskom naselju Jalija su počeli i kako je najavljeno, trajaće do novembra. Most će, kada bude završen, povezati magistralnu deonicu sa novopazarskom robnom pijacom, a meštanima u naselju znatno olakšati dolazak do centra grada. Pored izgradnje mosta, uskoro bi trebalo da se završe i radovi na izgradnji kolektora od zgrade Lepa Brena do nove škole “Meša Selimović”.

Radovi na izgradnji mosta preko reke Raške su počeli u novembru 2015.godine. Međutim, usled poplava u Novom Pazaru došlo je do obustave radova od strane republičke inspekcije.

“Uporedo sa izgradnjom mosta radiće se i rekonstrukcija rečnog korita i nadogradnja, čime će se sprečiti izlivanje reke u slučaju da dođe do porasta vodostaja. Zahvaljući institutu “Jaroslav Černi” i Putevima Srbije uspeli smo da napravimo rešenje, uklonimo sve nedostatke i radovi su nastavljeni”, rekao glavni gradski urbanista Elvir Hamidović. “Reka se pretvara u deponiju. Radnici gube vreme na uklanjanju otpada. Ovo je sve naše i mi to moramo da čuvamo”, istakao je Hamidović.

Koordinator za realizaciju projekata u Gradskoj upravi Ćeho Nikšić kaže da je ovaj projekat od velikog značaja za Novi Pazar, najavljujući i izavršetak druge faze izgradnje kolektora. Ham

idović dodaje da umesto da nastave radove na mostu odmah, radnici AD Novi Pazar- put morali su da uklanjaju otpad koji je bačen u reku i pored.

“Konačno ćemo gradsko jezgro povezati sa ovim poslovnim prostorom. Slika ovog dela grada biće lepša kada se izgradi ovaj most u naselju Jalija. U toku je izrada projketa za novu saobraćajnicu”, rekao je Nikšić.

Rok za završetak radova u vrednosti od 23,6 miliona dinara, koje izvodi AD “Novi Pazar put” je 75 dana. Sredstva za realizaciju projekta obezbedila je Vlada Republike Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO