Stjepanović osvojio srebro na Evropskom prvenstvu!

273

Velimir Stjepanović, momak koji je na prošlom Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojio zlato na 200 i 400 metara slobodnim stilom nije briljirao na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Ali, ono što je najvažnije je da se vraća u pravu formu u trenutku kada se bliže Olimpijske igre. U trci na 400 metara osvojio je šesto mesto. Da je isplivao vreme koje je imao u kvalifikacijama stigao bi do medalje.

Nije klonuo duhom. Izborio je posle velike borbe plasman na 200 metara slobodnim stilom. A zatim stigao do srebrne medalje. Velja je vodio od početka trke, usledila je dramatična završnica u kojoj je jedan zaveslaj nedostajo za odbranu titule iz Berlina. Slavio je Holanđanin Vestfuren sa 1:46,02, Stjepanović je do srebra stigao sa 1:46, 26 a bronzom je morao da se zadovoljni jedan od najvećih favorita na šampionatu Britanac Gaj.

Podećanja radi, Silađi i Lenđer su u utorak stigli do pozicije broj 10 u polufinalnim trkama. Silađi će plivati na 50 prsno, a Lenđer na 100 delfin stilom gde će pokušati da stigne do norme za Olimpijske igre i pridruži se Stjepanoviću, Silađiju, Vjačaninu i Anji Crevar.

Pored toga šampionat nije završen ni za Stjepanovića. Njega očekuje trka na 100 metara slobodnim stilom.

izvor: N1