Stižu pare za vodu iz Kuvajta

rasimVlada Kuvajta odobrila je danas ranije obećanu donaciju od pola miliona dolara za izgradnju buster stanice novopazarskog Vodovoda, saopšteno je danas iz kabineta ministra trgovine Rasima Ljajića.
U saopštenju ovog ministarstva kažu da je obaveštenje o donaciji Kabinetu potrprsednika Vlade stiglo je od premijera Nasera al-Mohameda Al-Sabaha.

“Ljajić će 27. i 28. aprila u Kuvajtu kopredsedavati mešovitim komitetom Srbije i Kuvajta i tom prilikom razgovarati o drugim projektima i mogućnostima daljeg investiranja Kuvajta u Srbiju”, istakli su iz ovog ministarstva

Izgradnja buster stanice je bilo jedno od predizbornih obećanja Sandžačke demokratske partije.

Predsednik ove partije Rešad Hodžić rekao je Sto plus radiju tokom predizborne kampanje 2012. godine da je ova stranka na dobrom putu da problem nedostatka vode u Novom Pazaru reši sanacijom vodozahvata na izvoru reke Raške, izgradnjom buster stanice koja će povećati dotok sirove vode za 30 odsto, kao i proširenjem filterskog kapaciteta.

“Sanaciju vodozahvata ubrzo završavamo, a u toku je i izgradnja buster crpne stanice. Ovaj projekat je vredan million evra, a plod je dobre saradnje ministra Rasima Ljajića i Vlade Kuvajta. Ova buster stanica će sigurno poboljšati vodosnabdevanje grada za 30 odsto, a sledi nam i proširenje filterskog kapaciteta”, rekao je Hodžić radiju Sto plus.

izvor:MTT i Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO