Danas će naoblačenje sa kišom i padom temperatura iz severnih, zapadnih i jugozapadnih tokom dana zahvatiti celu zemlju.

Uveče i u toku noći na planinama kiša će preći u sneg. Vetar i umeren, na severu i planinama povremeno jak jugozapadni, tokom dana u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od 1 na jugu i istoku do 7 stepeni na severu i zapadu, najviša dnevna od 8 na severu i zapadu do 14 stepeni na jugu i istoku.

Za dane vikenda oblačno sa padavinama.

U planinskim predelima sneg se očekuje do kraja vikenda, pri čemu će doći do stvaranja i značajnijeg povećanja visine snežnog pokrivača, naročito u subotu. U nižim predelima će padati najpre kiša.

U subotu će na severu biti uglavnom suvo, u ostalim krajevima očekuje se prelazak kiše u sneg.

Vise padavina u subotu u zapadnim, jugozapadnim i južnim, a u nedelju u istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se i u nižim predelima očekuje formiranje snežnog pokrivača.

U subotu će biti na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, snega i leda i to u  Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji, Jugozapadnoj Srbiji i Кosovu i Metohiji.

Početkom naredne sedmice toplije uz prestanak padavina u svim krajevima, razvedravanje i pojaćavanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Od srede prolazna naoblačenja ponegde sa kišom, na planinama sa snegom.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić, Printscreen RHMZ