Stiglo još jedno sanitetsko vozilo-Opštoj bolnici najneophodniji rendgen aparat

Još jedno sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata stiglo je u Novi Pazar. Donator je Naser Bronja, rodom iz Tutina, a živi i radi u Nemačkoj.  Novopazarski Dom zdravlja sada raspolaže dovoljnim brojem vozila.

Zahvaljujući donatorima iz dijaspore Novi Pazar sada ima moderan vozni park. Direktor novopazarskog Doma zdravlja dr Ervin Ćorović kaže da je pomoć sandžaklija širom sveta od velikog značaja u trenutku kada se ovaj region suočava sa porast broja obolelih od korona virusa.

U ime Nasera Bronje vozilo je uručio njegov brat Mustafa.

Ćorović je rekao da sada novopazarski Dom zdravlja raspolaže  dovoljnim brojem vozila, te je drugih aparata i opreme potrebno novopazarskim zdravstvenim institucijama.

“Sanitetska vozila  su poput potrošnog materijala, njih uvek treba, ali Opštoj bolnici bi u ovom trenutku bi bio potreban neinvazivni respiratori. Treba još zaštitne opreme, a preko nam je potreban jedan rendgen aparat za snimanje pluća, to je možda i skuplja investicija, ali možda kada bi se svi donatori koji zovu da pomognu skupili, te sredstva uplatili na jedan žiro račun možda bi se kupio taj aparat, koji je trenutno najneophodniji zdravstvu u ovom trenutku”, rekao je Ćorović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO