Stiglo još 35 najsavremenijih kreveta za Opštu bolnicu Novi Pazar

NOVI PAZAR – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije doniralo je novopazarskoj Opštoj bolnici 35 najsavremenijih kreveta namenjenih za intenzivnu i poluintenzivnu negu.

Od toga, 28 kreveta danas je dato Specijalnoj bolnici “Novopazarska banja”, gde je trenutno formirano interno odeljenje i odeljenje za neurologiju jer su, koronarna i jedinica za moždane udare trenutno respiratorni centar zbog povećanog broja obolelih od korone.

Zbog epidemiološke situacije i povećanog broja obolelih od koronavirusa, koronarna jedinica i jedinica za moždane udare je sada pretvorena u respiratornu jedinicu a pacijenti koji se leče na internom i neurološkom odeljenju smešteni su u delu zelene zone Specijalne bolnice “Novopazarska banja”. Danas su ta odeljenja dobila novih 28 postelja.

“Dok se ne stiša situacija sa ovim virusom i dok ne dođe do stabilizacije, neurološko i interno odeljenje će biti ovde i pacijenti će se ovde i lečiti, a mi smo danas sa ovih 28 kreveta povećali broj postelja kako bi pacijenti imali gde da budu smešteni”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović. On je rekao da će ovi kreveti, koji su inače namenjeni za intenzivnu i poluitenzivnu negu, biti vraćeni u Opštu bolnicu kada se poboljša epidemiološka situacija.

Opšta bolnica je danas od Ministarstva zdravlja dobila još jednu vrednu donaciju a radi se o 22 kompujutera sa monitorima kako bi, kako kaže dr Mahmutović, informacioni sistem ove zdravstvene ustanove bio pojačan.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO