Stigle mašine za italijansku fabriku u Bijelim Vodama! (video)

Novi Pazar – Prve mšine italijanske firme ‘’Moda kampanja’’, stigle su u Novi Pazar. Na taj način nastupila je poslednja pripremna faza za pokretanje proizvodnje u novopazarskom pogonu ove italijanske firme. Savremene mašine poslednjih generacija i predstavnike italijanske firme na carini u Novom Pazaru dočekali su predstavnici Uprave grada. Kako je najavljeno, proizvodnja bi trebalo da počne krajem aprila.

Na ovim mašinama, i onim koje tek treba da stignu, u novopazarskom pogonu italijanske firme Moda Kampanja radiće se odevni predmeti, za početak, pantalone od keper platna.

Predstavnik firme ‘’Moda kampanja’’, Nihad Smajović ističe da za kvalitetnu radnu snagu koju Novi Pazar ima, obuka za rad na ovim savremenim mašinama biće brza i jednostavna. On kaže da će u prvoj fazi, do kraja maja, biti upošljeno do 115 ljudi, do kraja godine predviđa se još 100 radnika, dok će ukupan broj zaposlenih do kraja 2016.godine iznositi 320.

Za proizvode novopazarskog pogona italijanske firme Moda kampanja obezbeđeno je tržište za period od naredne četiri godine.

‘’Sve što bude odavde u Novom Pazaru proizvedeno, sto posto sve ide u izvoz’’, ističe Smajović i dodaje, da će planirana mesečna proizvodnja, u pogonu u Novom Pazaru koji se otvara krajem aprila, biti 40 hiljada odevnih predmeta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO