Stigla oprema za pčelare, kupljena uz pomoć Grada

Članovima Udruženja pčelara koje je deo Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja podeljena je danas oprema, koja će unaprediti njihov rad. Događaju je prisustvovao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je istakao da je razvoj poljoprivrede izuzetno važan za ovaj kraj.

Za pčelare je ove godine obezbeđeno: 31 tangenciona centrifuga, 25 električnih topionika i četiri SMS vage. Ova oprema unaprediće i modernizovati rad ovdašnjih pčelara. S obzirom da poslednje tri godine nisu pogodne za pčelarstvo, podrška lokalne samouprave im mnogo znači. Pčelari ističu da je oprema koju su dobili ne samo neophodna za razvoj ove poljoprivredne grane , već i izuzetno kvalitetna, što je od presudnog značaja za sam proces i rezultate proizvodnje.

Podeli opreme za pčelare prisustvovalu su  gradonačelnik Novog Pazara I njegov pomoćnik Nihad Hasanović, te načelnik  odeljenja za privredu Rastko Arsenijević. Ove godine, iz gradskog budžeta je za podršku razvoju poljoprivredne delatnosti opredeljeno 15 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Biševca, saradnja lokalne samouprave sa Međuoptinskom  unijom poljoprivrednih udruženja je izuzetna. Biševac je istakao da Grad već godinama izdvaja sredstva za unapređenje poljoprivrede te, da su ona svake godine sve veća.

„Pčelari su za nabavku opreme učestvovali sa 30 procenata, a grad čija je politika da pomaže ravoj poljoprivrednih gazdinstava, obezbedio je veći deo, od 70 procenata. Upravo u razvoju poljoprivrede prepoznajemo izuzetnu perspektivu ovog kraja, jer je poljoprivredna proizvodnja fabrika na otvorenom“, kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da će budžetska izdvajanja za poljoprivredu u narednom periodu biti još značajnija nego do sada.

Mehanizacija će biti podeljena i narednih meseci, a plan je da budu obuuhvaćene sve grane poljoprivrede. Ovih dana će stići I metalne konstrukcije za plastenike, koje će biti podeljene kako budu pristizale.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO