Stigla oprema, uskoro otvaranje renoviranog porodilišta

2608
Za Ginekološko –akušersko odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar, danas je stigla najavljena pomoć u dijagnostičkoj opremi, aparatima ali i nameštaju za enterijer, pa je samo pitanje dana kada će odeljenje biti pušteno u rad. Vrednost danas pristigle donacije od turske razvojne agencije TIKA  je 700.000 evra.

Ultrazvučni aparati, uredjaji  i sva oprema za operacionu salu, oprema za anesteziju, ali i nameštaj za opremanje enterijera, samo su deo pošiljke turske razvojne agencije TIKA, koja je danas pristigla u Novi Pazar. Ova pomoć obećana je pre nekoliko meseci .

Dr Mirsad Djerlek, direktor Opšte bolnice Novi Pazar, izrazio je veliko zadovoljstvo što je opšta bolnica danas dobila četiri šlepera, uz pomoću kojih će biti završeni enterijer i  postavljena oprema. Zahvalio je ovoj razvojnoj agenciji ,ali i  fondaciji Dragica Nikolić. U trećoj fazi, lekari ginekološko – akupšerskog odeljenja, edukovaće se u Turskoj, kako bi na najstručniji način pomagali porodiljama.

Sa dolaskom opreme i enterijera, pitanje je dana kada će biti organizovano otvaranje ginekološko- akušerskog odeljenja.Turska razvojna agencija odvojila je značajna sredstva u ove namene. Ukupna donacija je 2.200.000 evra, a današnja donacija vredna je 700.000 evra.

U Novom Pazaru, inače, nema bele kuge. U ovdašnjem Zdravstvenom centru godišnje se porodi oko 2.000 žena, a dnevno se ,u proseku , rodi sedam novih sugrađana. Porodilište u našem gradu ima status četvrtog porodilišta u Srbiji.