Stigla donacija iz Turske za zdravstvo u Sandžaku

Još jedna veoma značajna donacija za zdravstvo u Sandžaku stigla je iz Turske i to od više udruženja Bošnjaka, koji u toj zemlji žive.  Pomoć je dopremljena do Novog Pazara, a odatle je manjim kamionima prevezena do zdravstvenih ustanova širom Sandžaka.

Pomoć je stigla od Udruženja” Bosna -Sandžak”, ali i od drugih organizacija.  Najviše je zaštitne opreme neophodne u borbi sa korona virusom, ali tu je još mnogo toga neophodnog za svakodnevni rad lekara.

“Stigla su dva šlepera od naše dijaspore iz Turske. Ovo nije prvi put. Oni nam šalju pomoć veoma često. Ja im se zahvaljujem u ime svih zdravstvenih radnika”, kazao je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović.

Bošnjaci, koji već dugo žive daleko od svojih rodnih krajeva, ne zaboravljaju Sandžak i zato su im se zahvalili i direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i gradonačelnik Nihat Biševac.

“Vrednost ove donacije je oko 150 hiljada evra, međutim oni su s nama od početka pandemije, tako da znamo da u ovim teškim trenucima nismo sami”, kazao je Biševac.

Na pretovaru robe u Novom Pazaru se radilo od ranih jutarnjih sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO