Naslovna Featured Istaknuto Stevanović: Za uspeh potreban rad, usavršavnje i informisanost

Stevanović: Za uspeh potreban rad, usavršavnje i informisanost

stevanovic:-za-uspeh-potreban-rad,-usavrsavnje-i-informisanost

Poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdistvo i koji razmišljaju o unapređenju poslovanja u oblasti ruralnog turizma, preko IPARD programa mogu konkurisati za finansijska sredstva, u iznosu od 5 hiljada do 300 hiljada evra po zahtevu, sve do 17. decembra.

Sve informacije o programu i uslovima konkursa, zainteresovani mogu dobiti u Odeljenju za privredu Gradske uprave Novi Pazar, na čiji poziv je u Novom Pazaru boravila stručna konsultatkinja dr Marija Stevanović iz Beograda. Prema njenim rečima, za unapređenje poslovanja u svakoj, pa i u oblasti poljoprivrede, potrebni su: konstantan rad, usavršavanje i informisanost.

‘’Kada su u pitanju podsticaji za razvoj ruralnog turizma, postoje dva malo veća konkursa gde ljudi mogu da apliciraju: nacionalne mere Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i IPARD’’, izjavila je stručna konsultantkinja dr Marija Stevanović.

Naglasila je da je konkurs za nacionalne mere, koji se preporučuje početnicima u biznisu, otvoren je do 15. novembra, dok je za IPARD sredstva moguće aplicirati do 17. decembra.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version