Stefanović – Svi koji sarađuju sa mafijom biće smenjeni – nema trajnih rešenja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je da postoje indicije da određeni policajci sarađuju sa mafijom ili su počinili krivična dela i stekli protipravnu imovinsku korist.

– Protiv svih za koje postoje takve summnje, podići će se istrage. Ako bude dokaza, biće i krivičnih prijava. Tu više selekcije nema – rekao je Stefanović u intervjuu za Novosti.

Na pitanje da li to znači da će biti još hapšenja policajaca, ministar je odgovorio da sektor unutrašnje kontrole vodi više istraga u ovom trenutku. Stefanović je poručio je da će u policiji biti smenjeni svi za koje se bude pokazalo da nisu dostojni poverenja.

– Njih niko neće moći da spase na funkciji. Ne treba nam partijska nego profesionalna policija – dodao je.

Upitan da li je direktor policije Milorad Veljović “praktično na ledu” i vidi li ga kao trajno rešenje na toj funkciji, Stefanović je rekao da sa Veljovićem ima “veoma korektnu saradnju”, ali da “ne postoje trajna rešenja”.

– Ne vidim ni sebe kao trajno rešenje. Ne postoje trajna rešenja. Postoje rešenja koja daju rezultate ili ih ne daju. Nikome nije zagarantovan opstanak na policijskoj funkciji do penzije. Svako će morati da daje maksimum da bi zadržao funkciju ili napredovao. To zna i direktor policije – poručio je minsitar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO