ŠTEDLJIVO! GRAD NOVI PAZAR KUPIO DVA AUTOMOBILA, JEDAN POLOVAN!

Novi Pazar – Grad Novi Pazar kupio je dva automobila, od kojih jedan polovan, za 4.256.903 dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno za nešto više od 34.500 evra, saznaje radio Sto plus.

Na javnu nabavku lokalne samouprave za kupovinu vozila prijavila se jedino kompanija “Auto Čačak”, pa je tenderska komisija odlučila da dodeli ugovor toj firmi.

Prema saznanjima našeg radija, vozni park gradske uprave sada je bogatiji za dve Škode – novu Oktaviu i polovnu Superb.

Podsećamo da je prethodni tender za nabavku dva nova automobila gradska uprava obustavila jer je ponuda kompanije “Auto Čačak”, koja je bila jedina, proglašena neodgovarajućom i neprihvatljivom.

Nabavka automobila nije bila predviđena planom javnih nabavki za ovu godinu, ali je lokalna samouprava procenila da je kupovina dva vozila neophodna, jer su resursi dva Pežoa (407 i 607), starih 10 godina, pri kraju pa je njihovo održavanje postalo preskupo.

Podsetimo Novi Pazar je automobile marke Pežo nabavio u vreme vladavine Sulejmana Ugljanina a tada su kupljena četiri automobila. Sa jednim je bivši gradonačelnik Mahmutović imao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedan automobil totalno uništen a gradonačelnik ima posledice i dan danas. Druga tri su u totalno lošem stanju i kontantno se kvare na putu pa je nabavka, makar i polovnih automobila bila neophodna.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO