Naslovna Featured Istaknuto Stanojević: Favoriti smo protiv Pazara, ali sam oprezan

Stanojević: Favoriti smo protiv Pazara, ali sam oprezan

stanojevic:-favoriti-smo-protiv-pazara,-ali-sam-oprezan

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećem meču protiv Novog Pazara, ali je i naveo da je oprezan, kao i da će biti promena u sastavu tima.

“Novi Pazar je izuzetno disciplinovana ekipa sa brzim bokovima, mogu biti izuzetno opasni. Igramo kod kuće, favoriti smo, ali smo i oprezni. Ozbiljno smo se spremali i znamo odakle nam preti opasnost”, rekao je Stanojević na onlajn konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Novog Pazara u utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 47 bodova, dok je Novi Pazar na 14. poziciji sa 21 bodom.

“Svi su zdravi, Filip Stevanović se polako vraća, nije zdrav, ali počeo je da trenira… Ostali igrači su svi zdravi, tako da u najjačem sastavu dočekujemo za nas važnu utakmicu”, rekao je Stanojević i dodao da će u sastavu za Novi Pazar biti četiri-pet izmena u odnosu na meč protiv Napretka.

Stanojević je u prvom mandatu na klupi Partizana upisao ubedljive pobede protiv Novog Pazara bez primljenog gola, a novinari su ga pitali da li može da se očekuje nastavak te serije.

“Ne volim te podatke, ja sam oprezan strašno i mislim da je svaka utakmica novo dokazivanje. Drugačije je vreme. Oni se bore za opstanak, izuzetne kontre imaju, brze igrače… Oprezan sam. Ne gledam šta je bilo ranije, fokusiran sam samo na sutrašnju utakmicu”, rekao Stanojević.

On je naveo da ga raduje igra u prvom meču prolećnog dela šampionata, ali je istakao da je to samo jedna utakmica.

“Dobro smo izgledali, zadovoljan sam, zadovoljan sam kako izgledamo na treninzima, ali hajde da sačekamo. Ja sam uvek oprezan… Korak po korak”, rekao je Stanojević.

Upitan koliko mu serija pobeda olakšava posao u pripremi mečeva, Stanojević je rekao da znači jer su crno-beli stekli poverenje jedni u druge.

“Verujemo u to što radimo, a rezultat vam daje taj pečat. S druge strane, obazriv sam jer jedan nerešen rezultat može da vam okrene situaciju. I desiće se u nekom trenutku, ne možete sve da pobedjujete, ali je bitno da smo pravi, da dobro radimo. da dobro igramo. Ako se još nastavi s rezultatima, super”, rekao je Stanojević.

Posle meča s Napretkom Stanojević je izjavio da je Partizan u nekim fazama igre izgledao jako dobro, pa je novinare zanimalo čime nije bio zadovoljan.

“To je ta konstantnost u igri. Mi smo prvi deo meča odigrali odlično, kad smo postigli drugi gol nismo nastavili u tom ritmu, dozvolili smo protivniku da igra iako nas nije ugrožavao. Moja želja je da igramo u istom ritmu svih 90 minuta. Na tome ćemo insistirati”, rekao je trener Partizana.

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Jović je odigrao dobru utakmicu protiv Napretka, pa je novinare zanimalo da li će biti u startnih 11 za sutrašnji meč.

“Nisam pristalica toga da posle par utakmica pričamo bajke o mladim igračima, moraju konstantno da se dokazuju. Ne verujem da će početi, moramo korak po korak sa tim mladim igračima”, rekao je Stanojević.

Trener Partizana je, na kraju, istakao da je za njega prvenstvo prioritet i da mu ništa ne znače pobede u pojedinim mečevima.

“Prvenstvo je prioritet. Na kraju ćemo pričati šta je uspeh, šta je neuspeh. Ako me sad pitate – prvenstvo je to što je naš glavni cilj i ako ga ne osvojiš ne možeš da budeš zadovoljan”, rekao je Stanojević.

Utakmica Partizan – Novi Pazar igra se sutra od 16.30 na stadionu u Humskoj.

Beta

Exit mobile version