Naslovna Sandžak Novi Pazar Stanković: U karijeri nisam vodio tim kao Novi Pazar! Međedović: Jači smo...

Stanković: U karijeri nisam vodio tim kao Novi Pazar! Međedović: Jači smo za 20 do 30 odsto

stankovic:-u-karijeri-nisam-vodio-tim-kao-novi-pazar!-medjedovic:-jaci-smo-za-20-do-30-odsto

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je da tokom karijere nije vodio tako homogenu grupu igrača, koja neverovatno dobro funkcioniše.

“To nisam doživeo ni kao asistent, ni kao šef struke. Oni prihvataju zahteve, profesionalni su i jako karakterni. Zato nam je bio cilj da sačuvamo to grotlo, a da ljudi koju dođu imaju isti takav karakter”, rekao je Stanković.

Na kontrolnim mečevima u Turskoj ostvarene su dve pobede, uz tri remija i samo jedan primljen gol – protiv Vašaša iz jedanaesterca.

“Prezadovoljan sam pripremama u Antaliji, pre svega odnosom. Ima tu dosta novih zahteva, promena u opredeljenju u odnosu u odnosu na ranije. Povratna informacija na pitanje možemo li to da napravimo bila mi je veoma bitna”, naveo je Stanković.

“Kao trener, nikada ne odustajem. Svestan sam da ostavljam dosta prostora pozadi jer smo opredeljeni da gore budemo agresivni. Ipak, hoću da igramo agresivno i napadački”, dodao je on.

Međedović: Jači za 20 do 30 odsto nego jesenas

Ekipa je tokom zime ostala bez kapitena Stefana Lončara, koji se preselio u Debrecin, Seada Islamovića (BATE Borisov), Mustafe Mujezinovića (Škendija Tetovo) i Slavka Damjanovića (ATK Mohun Bagan), a otišao je i Kur Gai Kur.

Na Džaizkoin arenu iz Kolubare su stigli Miloš Filipović i Petar Đuričković, dok su među pojačanjima još Samir Radovac (Velež), Numan Kurdić (Molenbek) i Ensar Brunčević (Balestje Kalsa).

“Smatramo da smo jači za 20 do 30 odsto. Došli su neki rođeni pobednici, iskusni i pobednički nastrojeni igrači sa osvojenim trofejima. Kad njih naslonite na starosedeoce, kad zajedno prođu pripreme i vidite kako se ta sjajna grupa ponaša, onda je jasno da smo bolji”, ocenio je generalni sekretar Plavih Fikret Međedović.

On je otkrio da je ostavljen prostora za još jedno vrhunsko pojačanje.

“Težimo da produžimo ugovore s našima najboljim fudbalerima. Ostavili smo prostora i za još jednu zimsku bombu. Budemo li u prilici i ako trener Aleksandar Stanković poželi, dovešćemo igrača sposobnog da se lako uklopi u priču. U obzir dolazi samo vrhunski igrač i ličnost, s jakim karakterom”, istakao je Međedović.

Novi Pazar je šesti u Mozzart Bet Superligi sa 31 bodom. Dva boda više ima Vojvodina, koja je na petom mestu i trenutno drži poslednju evropsku vizu.

M. Minić

Exit mobile version