Stanković: Protiv Napretka odlučuju detalji

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je danas da protiv Napretka u Kruševcu očekuje takmičarsku utakmicu, u kojoj će odlučiti detalji.

“Radio sam u Kruševcu, u stručnom štabu Branka Smiljanića. I to je fudbalska sredina, koja je trenutno pod kaznom i neće biti publike. Neko misli da je to naša prednost, ali igrači vole da igraju pred navijačima. Moramo da se pripremimo za predstojeći ambijent i da odgovorimo na sve što nas tamo čeka”, rekao je Stanković.

Uoči 22. kola Super lige Srbije, Novi Pazar je šesti sa 35 bodova, dok je Napredak na 12. mestu sa 19 bodova.

“Moramo da budemo bolji u odnosu na prošlo kolo, kada nas niški Radnički nije previše ugrozio. Jednostavno, nismo to bili mi. Falilo je agresivnosti nadomak protivničkog gola. Kad se završila utakmica, videlo se koliko su nam nedostajali kažnjeni i bolesni prvotimci. Dobro je što se neki vraćaju”, ocenio je Stanković.

Pazarci će u Kruševcu nastupiti bez Periše Pešukića i Petra Đuričkovića, koji imaju žute kartone.

“Nenada Gavrića mučio je virus, tek nam se priključio. Konkurisaće, pa ćemo da vidimo. Dobro smo raspoloženi. Imali smo kvalitetnu sedmicu. Pre svega, locirali smo nedostatke i probali da ih ispravimo. I u Kruševcu želimo gol više”, dodao je Stanković.

“Stalno momcima pričam da moraju biti spremni da tokom pet ili 50 minuta odgovore zadatku. Mislim da imamo igrače sposobne da ispune to što tražim od njih”, dodao je on.

On se pohvalno izrazio o kolegi Dušanu Đorđeviću, koji predvodi Napredak.

“Duleta jako dobro poznajem, bio sam mu asistent u Bežaniji. Fenomenalan je čovek, koji se u srpskom fudbalu dokazao kao kvalitetan trener. U svakom klubu imao je rezultate. Ekipe su mu čvrste, dobro organizovane. Očekuje nas dosta kontakt igre i mnoštvo direktnih pasova u našu poslednju liniju”, kazao je Stanković.

Momčilović: Presuđuju dueli i duge lopte
Posle pauze zbog žutih kartona, u ekipu Novog Pazara vraća se bonus vezista Miljan Momčilović.

“Spreman sam da se pokažem u što boljem svetlu. Teška utakmicu, protiv dobrog protivnika, ali uvek idemo na pobedu. Bliži trijumfu biće tim koji dobije više duela i ostvari dominaciju dugim loptama”, procenio je Momčilović.

Momčilović, koji je do prošlog leta bio član srpskoligaša Teleoptika, prvi put u karijeri igra superligaški fudbal.

“Značili su mi saveti trenera i starijih saigrača. Usvajao sam ih, pa mi je bilo mnogo lakše. Zadovoljan sam, ali uvek može bolje. Nadam se da će i biti bolje, iz utakmice u utakmicu”, rekao je Momčilović.

Napredak i Novi Pazar igraju u subotu od 17 časova na Stadionu Mladosti u Kruševcu.

M. Minić

The post Stanković: Protiv Napretka odlučuju detalji appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO