Naslovna Sandžak Novi Pazar Stanković: Presek urađenog i postignutog u Antaliji

Stanković: Presek urađenog i postignutog u Antaliji

stankovic:-presek-uradjenog-i-postignutog-u-antaliji

FK Novi Pazar je 11.dan na pripremama u Antaliji a šef stručnog štaba Aleksandar Stanković napravio je presek urađenog i postignutog:

“Iza nas su jak intenzitet rada i dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu pa kad se sve to ima u vidu moram biti zadovoljan. Rezultatski je možda moglo da bude i bolje, ali je najvažnije da su osim uobičajenih sitnih povreda, svi igrači zdravi, izuzimajući povredu Alića. To je mnogo važno, jer naš roster i nije toliko brojan. U prva dva meča rotirali smo dva tima tako što je svako igrao po 45 minuta a u preostala dva izmene su vršene od 60.minuta. Igrači koji su bili na terenu u prvih sat vremena protiv Poljaka, u meču sa Ridom igrali su u poslednjih pola sata. Da smo umorni osetilo se i videlo u pojedinim momentima poslednje utakmice protiv Rida. I u toj, kao i u svim ranijim, pokazali smo se jako dobro u defanzivi, dok nam je u ofanzivnom delu falilo svežine. Zato je u završnicama svih duela nedostajala rutina u nekoliko situacija. Za ovu fazu priprema to je i normalno, važno je da su svi igrači prihvatili rad na način kako ga ja vidim. ”

Do povratka u Novi Pazar preostala je da se odigra još jedna utakmica u kojoj će u četvrtak rival biti Černomorec iz Odese. To je ujedno i poslednji ogled pred gostovanje TSC-a u prvom kolu nastavka sezone.

“To je generalna proba za start prvenstva i u njoj će nastupiti tim koji će se suprostaviti TSC-u, odnosno 90 odsto bi trebalo da bude tako, sa izuzetkom jednog ili dvojice igrača. Duel sa Černomorecom je takav da posle njega više nema šta da se proba.”

Stanković nema reči kojima bi opisao uslove koje on, stručni štab i igrači imaju u Antaliji. Hotel i tereni su idealni i jedino što ga brine je ono što bi moglo da sačeka ekipu po povratku.

Osim teške povrede Semira Alića ozbiljnijih problema zdravstvene prirode nije bilo. Filip Kljajić je na pripreme došao sa blago povišenom temperaturom i iz tog razloga je preskočio prve dve utakmice, dok Andrije Majdevca nije bilo u sastavu protiv Rida zbog lakše povrede prouzrokovane udarcem u butni mišić na meču protiv Stala. Sada se Majdevac oseća dobro i biće spreman za generalnu probu.

Novi Pazar je u Antaliji odigrao četiri utakmice, pobeđen je poljski Stal (1:0), dok u preostale tri sa Vašašom (1:1), Kapazom (0:0) i Ridom (0:0) nije bilo pobednika. Strelci golova za plave bili su Stanojlović i Nikčević (p). Mreža Novog Pazara pogođena je samo jedanput, i to sa bele tačke u duelu sa mađarskim Vašašom.

#SAMOPAZAR 🔵⚪

Exit mobile version