Stanković: Pobeda Mladosti GAT-a nad Partizanom tera na oprez

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je danas, uoči utakmice protiv Mladosti GAT-a u 23. kolu Super lige Srbije, da o kvalitetu Novosađana govori ubedljiva pobeda nad Partizanom u Beogradu.

“Tokom priprema u Antaliji bili smo u istom hotelu, pa otprilike znam kvalitet Mladosti GAT-a. Ekipa je mnogo izmenjena i potrebno je vreme da se nameste i igraju još bolje. Na razmišljanje, obazrivost i stanje maksimalne pripravnosti tera na njihova pobeda nad Partizanom u Beogradu od 4:0”, rekao je Stanković.

Novi Pazar je šesti na tabeli sa 38 bodova, dok je Mladost GAT na pretposlednjem, 15. mestu sa 16 osvojenih bodova.
“Očekujem da odigraju na rezultat, bez preteranog rizika i napadačkih akcija. Imaju određenih kadrovskih problema, pa će verovatno biti nekih pomeranja u sastavu. Čekaće našu grešku, a svoje probati da svedu na minimum. Neće nam ostaviti veliki prostor je će biti defanzivno orijentisani”, naveo je Stanković.

“Moramo iz utakmice u utakmicu da budemo bolji, iako to tereni u ovom periodu često ne dozvoljavaju. Radili smo dobro tokom sedmice. Raduje me što sam konačno imao sve igrače na okupu. Možda postoji mali problem sa Nenadom Gavrićem, ali verujem da će biti u stroju”, dodao je on.

Strateg Pazaraca najavio je da će meč najverovatnije početi ekipa koja je na startu prolećnog dela prvenstva pobedila TSC (2:1).

“Desi se da u toku meča promenimo osnovni raspored, u odnosu na dešavanja unutar igre. Kada je organizacija u pitanju, uvek smo isti. U rotaciji, na liniji se može naći Bojica Nikčević ili Periša Pešukić, ali princip se ne menja. Što se sastava tiče, blizu smo onog iz utakmice sa TSC-om, iako zavisi i od zdravstvenog biltena”, kazao je Stanković.

On je priznao da kod rivala posebno poštuje napadača Nemanju Milića.

“Igra jako dobro, a bio je zapažen i u BATE Borisovu. Opasan je leđima. Novosađani su tranziciono neprijatni. Doveli su strance kadre da prave razliku. Kristijan dal Belo na levoj strani je igrač poteza. Tu je i Jovan Mituljikić iz Crvene zvezde, koji ima dobar korak i dolazi gore. Naravno, spremili smo se”, rekao je Stanković.

Nikčević: Biću najbolji strelac ekipe, rekao sam i Majdevcu
Veliki adut Pazarac biće drugi strelac tima Bojica Nikčević, koji je postigao šest golova u prvenstvu, jedan manje od Andrije Majdevca.

“Još neko kolo, pa ću biti najbolji. Rekao sam to i Majdevcu. Ustavri, imam i ja sedam golova, računajući Kup Srbije. Sve je kako treba, zadovoljan sam. Videćemo kako će da bude na kraju”, kazao je Nikčević.

Taj krilni fudbaler ocenio je da će odlučiti igra na sredini terena.

“Oni će čekati drugu loptu ili neku tranziciju. Spremni smo na sve. Respektujemo ih posle utakmice sa Partizanom. Ne zaslužuju da budu pri dnu. Jesenas smo u Novom Sadu slavili sa 2:1. Majdevac je otvorio golom, a ubrzo je postigao još jedan i završili smo posao. Sada su, ipak, mnogo kvalitetniji”, zaključio je Nikčević.

Novi Pazar i Mladost GAT igraju u subotu od 18 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

The post Stanković: Pobeda Mladosti GAT-a nad Partizanom tera na oprez appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO