Stanković: Cilj je da nastavimo tamo gde smo stali protiv Radničkog 1923

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je danas da želi da njegova ekipa pobedi gostujuću Kolubaru u 27. kolu Super lige Srbije i da mirno sačeka pauzu u prvenstvu.

“Dosta dobro parirali Crvenoj zvezdi u Beogradu, ali momci su se emotivno ispraznili i doživeli previsok poraz u finišu. Neki su pokazali, pre svega sebi, da ravnopravno konkurišu onima što su trenutno van stroja. Cilj je da nastavimo tamo gde smo stali protiv Radničkog 1923 i vratimo se pobedama”, rekao je Stanković.

On je naveo da je kadrovska situacija nešto bolja. Filip Kljajić trebalo bi da bude na golu, dok su se Miloš Filipović i Bojica Nikčević vratili treninzima.

“Filipović je odsustvovao sedmicu, a Nikčević pune tri. Sigurno je da nisu na zavidnom takmičarskom nivou, ali dobro je što su tu. Ostao je još samo Nenad Gavrić. Verujem da će nam se priključiti tokom pauze i da ćemo opet biti kompletni”, kazao je Stanković.

Kolubara je jesenas u Lazarevcu pobedila Pazarce sa 1:0 zahvaljujući golu Damira Sadikovića u ranoj fazi meča.

“Nisam u to vreme bio na ovoj poziciji, ali imam informacije o meču u Lazarevcu. Najbitnije je da otvorimo na pravi način, da povedemo. Priželjkujem da budemo dobri kao u većem delu meča protiv Crvene zvezde u Beogradu, da igrači ne odustanu od nekih stvari. Nadam s brzom pogotku, a onda bi sve bilo lakše”, konstatovao je Stanković.

“Voleo bih da još jednom pošaljemo lepu sliku iz Novog Pazara, o čemu pričaju fudbalski radnici širom zemlje. Očekujem da imamo podršku tokom 90 minuta, u šta ne sumnjam. Mi ćemo htenjem i zalaganjem dati sve od sebe da obradujemo publiku”, dodao je on.

Novi Pazar je šesti na tabeli sa 44 boda, a 14 bodova manje ima devetoplasirana Kolubara.

Đuričković: Neće biti lako, ali spremni smo
Pazarce su tokom zimske pauze pojačali bivši prvotimci Kolubare Petar Đuričković i Miloš Filipović.

“Teška utakmica. Kolubara je organizovana, sa puno iskusnih fudbalera. Neće biti lako, ali tokom sedmice smo dobro radili i spremili se. Uz maksimalan pristup i kvalitet koji sigurno posedujemo, možemo da ostvarimo pobedu”, ocenio je Đuričković.

U njegovom prethodnom klubu bilo je dosta promena između dve polusezone.

“To je i dalje tim za respekt, koji želi u plej-of. Dobro su organizovani u defanzivi, a u napadu imaju pojedince sposobne da reše jednim potezom. Odličan je Vanja Ilić, vratio se i iskusni Uroš Đuranović. Najbitnije je, ipak, da gledamo nas i da smo spremni”, zaključio je Đuričković.

Novi Pazar i Kolubara igraju u subotu od 14 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO