Stanković: Blizu smo cilja

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je na početku priprema za nastavak sezone da dolazak u taj klub za njega predstavlja veliki izazov u karijeri.

“Cilj je jasno postavljen i blizu smo da ga ostvarimo. Ne bih se prihvatao posla da sumnjam. Za mene je ovo podstrek za nešto još bolje, za iskorak u karijeri. Došao sam zbog rezultata. Biće teško, ali raspored je dobar. Imamo kući TSC i niški Radnički na startu proleća. Pobede bi bile idealna režija za navijače, ali i za neki naš ambijent”, rekao je danas Stanković.
On je na klupi Novog Pazara nasledio Damira Čakara. U Stankovićevom trenerskom timu su prvi pomoćnik Miljan Đurović i kondicioni trener Aleksandar Ilić, koji će po pitanju fizičke pripreme imati još jednog saradnika, dok će o golmanima i dalje brinuti Suad Prtinac.

“Kada govorimo o igračkom kadru i mojoj fudbalskoj filozofiji, dosta toga se poklopilo. Preklapaju se situacije. Ja sam u Radničkom iz Niša svojevremeno zamenio Vladimira Gaćinovića, takođe je i Radoslav Batak bio ovde i tamo. Sve se vrti. To je neka karma”, ocenio je Stanković.
Njegovom prvom treningu na Atletskom stadionu prisustvovali su golmani Lazar Slavković i Almin Kahrimanović, kao i defanzivci Periša Pešukić, Slobodan Rubežić, Milan Joksimović, Filip Jović i Vahid Zimonjić.

Radili su i vezisti Stefan Lončar, Miljan Momčilović, Semir Alić, Danko Kiković, Sead Islamović, Petar Đuričković, Miloš Mijić, Nenad Gavrić, Nikola Bogdanovski, Mustafa Mujezinović, Bojica Nikčević i Mitar Ergelaš, te napadači Andrija Majdevac, Slobodan Stanojlović i Ibrahim Fijuljanin.

Zbog bolesti su odsustvovali golman Filip Kljajić i novajlija Miloš Filipović, dok povratnik Numan Kurdić treba da sredi administraciju pre dolaska na pozajmicu iz Molenbeka. Njihov dolazak najavljen je za dan ili dva.

“Dosta ovih igrača znam. Potrebni su mi za ono što želim. Sigurno je da ćemo neke stvari da nadomestimo. Ako je nešto bilo dobro, a bilo je, ne treba puno menjati. Ipak, moramo da se nadogradimo, da budemo efikasniji i direktniji. Mislim da imamo materijala, kako bismo bili još bolji u nastavku prvenstva”, naveo je Stanković.
Novi Pazar je angažovao trojicu novih igrača, a ostao je bez dvojice, od kojih Kur Gai Kur jesenas nije dobio šansu.

“Možda dovedemo igrača na još jednoj poziciji, a ostalo zavisi od eventualnih odlazaka. Dobro je da se desilo nešto što ranije nije bilo praksa, s obzirom da se dešavalo da ode 10 i dođe 10 igrača. Lakše je treneru. To je kvalitet više”, zaključio je Stanković.
Novi Pazar je šesti u Super ligi Srbije sa 31 bodom, dva manje od petoplasirane Vojvodine, koja trenutno drži poslednju “evropsku vizu”.

M. Minić

The post Stanković: Blizu smo cilja appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO