Naslovna Sandžak Novi Pazar Šta se dešavalo na sednici predsedništva SDA – Kučević: Sulejmane ovo ti...

Šta se dešavalo na sednici predsedništva SDA – Kučević: Sulejmane ovo ti je pogrešno.

Novi Pazar – Nakon iznenadne odluke Sulejmana Ugljanina da vođenje stranke prepusti “mlađima” istraživali smo šta se zapravo dešavalo na sednici predsedništva SDA.
Naši sagovornici iz redova SDA tvrde da niko nije znao šta će da se donese, Ugljanin je šokirao sve svoje članove i simpatizere po ko zna koji put.
“Svi su bili zaprepašćeni odlukom da se povuče, a ništa manje iznenađenje nije bilo da jednom golobradom momku preda stranku obrazlažući to time da je on jedini potpredsednik. Pritom, zaboravljajući postoji funkcija zamenika predsenika” kaže naš sagovornik koji dodaje “da bi u ovakvoj situaciji upravo zamenik predsednika morao da preuzme vođenje strankom”.
Iako su svi bili izennađeni ovakvom odulukom na sastanku predsedništva niko nije komentarisao osim što su prisutni gunđali međusobno i na taj način negovodvali zbog ovakve odluke.
Jedini koji je nešto progovorio bio je Šemsudin Kučević koji je rekao “Sulejmane ovo ti je potpuno pogrešno, i ovo vodi u nestajanje stranke”
“Ova Ugljaninova odluka je ionako produbila podele koje postoje u redovima SDA i ova stranka više nikada ne može povratiti ni približan uticaj koji je nekada imala. ovo je početak definitivnog kraja stranke” tvrdi naš sagovornik.
Podsetimo Sulejman Ugljanin prepustio je vođenje stranke Enisu Imamoviću poslaniku SDA u Skupštini Srbije, dok su ostavke podnijeli Vasvije Gusinac, Bajro Gegićć, Muhedin Fijuljanin, Fuad Baćićanin i Fahrudin Đekić, a na njihova mesta imenovani Selma Džinović, Senad Mahmutović i Emina Fazlić.

Exit mobile version