ŠTA SE DEŠAVA? Ubijen Edward Snowden?!

Nakon emitovanja šifrovane poruke od 64 karaktera, mogućeg ključa za kodiranje, internet zajednica se boji da je Eduard Snouden ubijen ili zarobljen.
To bi moglo da rezultira kao okidač za otkrivanje još više američkih nacionalnih tajnih dokumenata, piše Sputnjik, a prenosi B92.
Dokumenti koje je objavio bivši radnik NSA Edvard Snouden otkrivaju da ta tajna služba ima tehnologiju za pretvaranje snimljenih razgovora u tekst u kojem se mogu tražiti riječi kao što su detonator, Bagdad, Mušaraf. 
U petak uvečer, čuveni uzbunjivač je na svom tviter nalogu napisao kodiranu poruku od 64 karaktera, a ubrzo zatim ju je izbrisao zajedno sa misterioznim upozorenjem sa početka sedmice „Vrijeme je“, nakon koje su ga kontaktirale njegove kolege iz bivše firme. 
Na internetu se spekuliše da bi poruka mogla da bude ključ za dešifrovanje velikog curenja dokumenata i da bi mogla da bude „okidač“ koji je podešen da reaguje u slučaju da je Snouden ubijen ili zarobljen. 
Taj „okidač“ je poruka koja se podešava da bude automatski poslata ukoliko se korisnik naloga redovno ne uloguje na svoj nalog. Uzbunjivač je priznao da je distribuirao šifrovane dokumente novinarima i saradnicima koji još uvijek nisu objavljeni i u Snoudenovom slučaju „okidač“ bi mogao da bude ključ za dešifrovanje tih dokumenata. 
Nalog Edvarda Snoudena na „Tviteru“ miruje već 24 časa, što je mnogo za tog uzbunjivača, ali je zanimljivo da je pažnja javnosti usmjerena na njegovo stanje. 
Šifrovana poruka od 64 karaktera izgleda da isključuje prvobitnu teoriju da je telefon sam u džepu otkucao poruku, već se čini da je u pitanju algoritam koji se koristi kao potpis za dokumenta ili kao lozinka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO