Naslovna Vijesti Hronika ŠTA RADI POLICIJA? Scena iz Beograda izazvala bes građana

ŠTA RADI POLICIJA? Scena iz Beograda izazvala bes građana

sta-radi-policija?-scena-iz-beograda-izazvala-bes-gradjana

BEOGRAD – Društvenim mrežama širri se fotografija iz Beograda koja je izazvala veliki bes korisnika. Naime, na fotografiji je usnimljena devojčica romske nacionalnosti koja prosi, da bi potom “zarađeni” novac odnela nepoznatom muškarcu koji je sedeo u crvenom automobilu na parkingu.

Na Instagram stranici Dnevna doza Beograda objavljena je fotografija iz Beograda koja je izazvala bes korisnika ove društvene mreže. Naime, kako je objašnjeno u tekstu koji prati fotografiju, devojčica je prosila, a potom novac odnela izvesnom čoveku koji je sedeo u automobilu.

– Sedim u parku kod Tiršove i posmatram. Devojčica prosi i dobijen novac nosi do automobila, tu sedi čovek i još dece u autu. Hvali se da je dobila 100 dinara. Novac uzima čovek, a ona nastavlja sa poslom – naveo je čovek koji je poslao fotografiju.

View this post on Instagram

A post shared by Beograd (@dnevnadozabeograda)

Administratori stranice koja je objavila potresnu priču konstatovali su kako ovakvi slučajevi nisu odraz društva, već najpre porodice kao osnovne ćelije tog društva, a da su temelj porodice roditelji.

Ispod objave nizali su se komentari besnih i potresenih korisnika Titera i Instagrama

Jedna korisnica vidno iznervirana ovom situacijom ostala je zgranuta da se ovako nešto dešava u 21. veku te je upitala gde se nalazi policija u ovom slučaju.

– Snimljeno u Tiršovoj. Devojčica koja prosi odnela je pare čoveku u ovom autu gde su bila i druga dečica. Deca se koriste za prosjačenje. Šta radi policija i da li je ovo moguće u Srbiji u 21. veku??? – napisala je ona.

Snimljeno u Tiršovoj.
Devojčica koja prosi odnela je pare čoveku u ovom autu gde su bila i druga dečica. Deca se koriste za prosjačenje. Šta radi policija i da li je ovo moguće u Srbiji u 21. veku???

P.S. Cela priča na instagram stranici Dnevna doza Beograda pic.twitter.com/NA0widdNzm

— Viktorija ? (@ViktorijaQueen) August 21, 2021

– Ja toj deci uvek dam 100-200 dinara. Jer znam da će dobiti batine ako ne donesu bar 1000 – rekla je jedna korisnica

– Redovna pojava u Kg.Dovezu ih kombijem u centar i onda navale ko gubari da kamče pare – napisao je muškarac

– E, zato ja lepo ne dam pare, nego odvedem dete u pekaru da jede šta god želi – napisao je jedan muškarac.

Žena koju je ovaj prizor duboko pogodio upitala se da li je devojčica sa fotografije dobila zagrljaj od roditelja.

– Bože dragi! Ne mogu, ne želim da verujem! Sa druge strane gledam, u ruci držim bepca od osam meseci, grlim ga sad, upravo stežem. A ovo dete, da li je dobilo talav zagrljaj? – napisala je ona, dok su se neki pitali dokle će nesavesni članovi porodice tako iskorišćavati decu.

republika.rs

Exit mobile version