Naslovna Featured Istaknuto Šta je zajedničko sestrama Lejli i Dua Lipa?

Šta je zajedničko sestrama Lejli i Dua Lipa?

sta-je-zajednicko-sestrama-lejli-i-dua-lipa?

Planetarno popularna britanska pjevačica, albanskih korijena, Dua Lipa najbolji je i najtraženiji ženski vokal na svijetu. Njeni hitovi su broj 1 na svjetskim top listama. Možda niste znali da je njena sestra poznata tv voditeljka, Lejla Lipa. Jedna sa adresom u Velikoj Britaniji, druga u Srbiji. Dua je dobitnica brojnih muzičkih nagrada, Lejla novinarskih za rad na BBC, DW, TVSA. Dua i Lejla uvijek s ponosom ističu svoje korijene.

Dua Lipa je tražila od kompanije Apple da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice Kosova i Palestine. Zbog svega što čini za promociju Kosova, uručena joj je nagrada – ključevi grada Prištine. Lejla kao novinarka izvještava o svim društveno političkim dešavanjima na Kosovu. Radila je za brojne svjetske medije. Živi na relaciji BiH – Srbija- Turska. Sestre Lipa žive svaka svoj san. Jedna u svijetu muzike, druga, u svijetu novinarstva.

Šta im je zajedničko?

Osim dede, sa očeve strane, sestre Lipa, gdje god se pojave, plijene nesvakidašnjom ljepotom. Širok osmijeh i pozitivna energija kojom zrače je x faktor koji ne možete ne primjetiti ili osjetiti. Osim toga, dubok ali čist glas je odlika ovih sestara. Kada s njima razgovarate, ne možete ih ne čuti. Obje vole, i sjajno pjevaju. Dua je tu ljubav krunisala životnim pozivom, a Lejla, tek za svoju dušu sa prijateljima. Ove šarmantne plavuše, uvijek su na istoj strani. Od malena su odgajane da budu samostalne, svjesne svojih vrijednosti. Dua sama piše tekstove svojih pjesama na osnovu bilješki iz dnevnika koji je vodila kao tinejdžerka. Lejla je prezenterka Dnevnika.


Obje, svaka na svoj način govore o emancipaciji žena, ohrabrujući ih da budu samostalne i svjesne svojih vrijednosti. Stoga i ne iznenađuje što su uzor brojnim mladim ženama koje im nerijetko svoje dileme i probleme pišu u porukama. Koliko god vam zvučalo nevjerovatno ali Dua i Lejla ih čitaju i na mnoge od njih i odgovaraju.

Dua Lipa je u dugogodišnjoj vezi sa modelom, Anvar Hadid. Lejla je u braku sa poznatim novinarom Galibom Gicićem.

Da li će sestre ukrstiti glasove, pa nas iznenaditi nekim duetom ili zanimljivim intervjuom, vidjećemo uskoro. Do tada, ostaje nam da uzivamo u njihovoj ljepoti i glasovima jedne iz muzičkog a druge iz studija informativnog programa.

Exit mobile version