Naslovna Vijesti Srušen krst na Zlatištu iznad Sarajeva

Srušen krst na Zlatištu iznad Sarajeva

2

BiH – Krst na Zlatištu je oboren, potvrđeno je za Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Još uvijek nije poznato da li je krst pao ili ga je neko oborio, a više detalja će biti poznato nakon policijskog uviđaja.

“Otkako je krst na Zlatištu postavljen policijski službenici su vršili određene mjere i aktivnosti koje su se ogledale u povremenom obilasku područja Zlatišta, a zbog eventualnog narušavanja javnog reda i mira. Noćas je uočeno da je krst oboren”, potvrdila je za Klix.ba Danka Tešić, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Dodala je da je o događaju obaviješten dežurni tužilac koji se ranije izjasnio da u ovom slučaju “nema elemenata krivičnog djela”, a pripadnici MUP-a su jutros obavili uviđaj i izvještaj o svim poduzetim mjerama koje su pripadnici policije uradili će biti poslan Tužilaštvu.

Podsjećamo, krst je postavljen tokom noći u septembru ove godine, a postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Dan nakon postavljanja krsta više osoba ga je pokušalo oboriti. Tada se krst malo nakrivio usljed njihovog djelovanja, a policijska patrola je svakodnevno obilazila područje gdje je postavljen.

(Klix)

Redakciji „Dnevnog avaza“ se javio Mirza Hatić koji nam je rekao da je on sa još jednim kolegom srušio krst na Zlatištu. Krst je srušio nešto iza 24 sata.
– Rekao sam da ću ga srušiti. Policija RS-a nekada ga čuva, nekada ne. Čekali smo da odu i došli smo moj prijatelj i ja i srušili ga. To je bilo nešto malo iza 24 sata. Ponosan na to što sam uradio i opet ću to uraditi gdje god da ga postave. Nisam htio da sačekam policiju da me hapse kao što su prošli put učinili. Držali su me dva i po sata kao kera na asfaltu. Još me grlo boli od toga – kazao nam je Hatić.

Dodaje kako je postavljeni krst simbol provociranja.

2 KOMENTARA

  1. Molim uvazenu Redakciju da ubuduce vodi racuna o slijedecim terminima; umjesti BiH, pisite Republika Bosna i Hercegovina, umjesto Republika Srpska mozete pisati BOSANSKOHERCEGOVACKI entitet rs, Hvala!

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version