Naslovna Featured Istaknuto SRPSKI TELEGRAF: Višemilionska šteta! Detalji pljačke policijskog magazina u Novom Pazaru, isparila...

SRPSKI TELEGRAF: Višemilionska šteta! Detalji pljačke policijskog magazina u Novom Pazaru, isparila im i droga!

Iz policijskog magacina u Novom Pazaru za sada nepoznati počinioci odneli su veći broj predmeta koji je policija zaplenila, a vrednost ukradene robe nije saopštena. Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, u pitanju je višemilionska šteta.

– Objekat je bio pod fizičkim obezbeđenjem, a nestali su električni bicikli, vredni sportski bicikli, skupocena tehnika, televizori, računari i računarska oprema. Kradljivci su tačno znali gde se šta nalazi i kolika je vrednost predmeta i nisu se obazirali na jeftine stvari. U toku je interna istraga kako bi se utvrdilo ko je, kada i kako odneo tu robu – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Dodatni problem je što su neki od predmeta koji su nestali trebalo da posluže kao dokazi na sudu.

– To nije mogla da uradi jedna osoba jer su u pitanju kabasti predmeti koji nisu mogli da budu odneti u torbi ili ispod jakne, počinioci su morali da koriste neko vozilo i najverovatnije je u pitanju više osoba – kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Isparila im i droga

Još jedan skandal vezan je za novopazarsku policiju. Naime, u policijskoj akciji 23. oktobra zaplenjeno je 10 kilograma skanka. Međutim, kada je droga stigla u centralu u Beograd, ispostavilo se da nedostaje šest kilograma. Do “greške” je navodno došlo jer je vaga bila prebačena na američku meru unce, ali čak i tada se brojevi ne slažu.

Lopovi su bili dobro upućeni u sadržaj magacina, a na meti im se našla skupa i probrana roba, koju mogu brzo i lako da prodaju.

– Ovo nije prvi put da vredne stvari nestaju iz magacina i sefova novopazarske policije. Svojevremeno je kod saobraćajne policije ustanovljen manjak od čak tone i po goriva – kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Exit mobile version