Srednje škole prelaze na onlajn, sedmi i osmi razredi osnovnih škola na kombinovanu nastavu

NOVI PAZAR – Zbog sve složenije epidemijske situacije – neke škole od ponedeljka prelaze na kombinovani ili onlajn sistem nastave. Čak 40 opština u srednjim školama se uvodi treći, onlajn model, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra. Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sledećih opština:

Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Treći model primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO