Srećnici!!! Pronašli sef Pabla Eskobara

Radnici koji su rušili nekadašnju vilu Pabla Escobara na Floridi, pronašli su 600 kilograma težak sef koji još uvijek nisu otvorili, piše BBC.
Novi vlasnici vile, Christian de Berdouare i njegova žena Jennifer Valoppi angažirali su profesionalne tragače za blagom, kako bi prošli kroz ruševine – naime, Ecsobar je bio poznat po tome da je na svojim imanjima često skrivao ogromne količine novca koji naprosto nije mogao oprati kroz neke od legalnih poslova jer ga je bilo previše. Osim keša, po svojim je kolumbijskim kućama znao skrivati i velike količine dragog kamenja.
Početkom 90-ih Forbes je pokojnog kolumbijskog narkobosa procijenio na 30 milijardi dolara, a on sam je svojedobno ponudio kolumbijskim vlastima da će otplatiti vanjski dug države ako ga puste na miru.

  
Kad se sve to uzme u obzir, potez novih vlasnika vile koji su krenuli u potragu za blagom nije bez logike, što se je pronalazak sefa i dokazao. Radnici su metalnu grdosiju pronašli u jednom od temelja kuće, a oduševljeni Christian je izjavio da je ovo za njega “kao da je pronašao sveti gral”. Sef će uskoro otvoriti na lokaciji daleko od očiju znatiželjnika, kada će konačno saznati je li se investicija isplatila.

  
Inače, radnici su jedan sef pronašli na početku demoliranja kuće, ali je taj “nestao” prije nego su ga novi vlasnici stigli otvoriti.

Ovu vilu je još 1987. godine od Escobara konfiscirala američka vlada, a Christian i Jennifer nisu znali za povijest kuće prije nego su je kupili.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO