Srećan kraj priče o dečaku koji prodaje crteže

01-NIKOLA-JOVANOVIC-03-3008-20_620x0

Za samo nekoliko dana od pojavljivanja u medijima, u “Večernjim novostima” i na Studiju B, život devetogodišnjeg Nikole Jovanovića promenio se gotovo iz korena. Njegov obrok je do prošle nedelje zavisio od dobre volje prolaznika, a već danas on ima kompjuter, pripremljen sav pribor za školu, novac za najosnovnije potrebe.

Dečak je preko noći postao poznat javnosti po tome što prodaje svoje crteže na trotoaru ispred ulaza u dvorište u Ulici kraljice Marije 27, da bi pomogao majci Snežani, koja je ostala bez posla. Njegov višegodišnji trud se isplatio, mama će, što je najviše i želeo, verovatno dobiti stalan posao! Posle teksta objavljenog u našem listu javila se vlasnica pekare sa Karaburme koja želi Snežanu da zaposli kao pomoćnu radnicu za 25.000 dinara mesečno.

– Naravno da sam presrećna – priča ona.

– Od maja sam bez posla. Prihvatila bih bilo šta, samo da mogu pošteno da zaradim i izdržavam svoje dete.

Snežanin telefon, od Nikolinog pojavljivanja u medijima, neprestano zvoni. Javljaju se ljudi iz cele Srbije koji žele da pomognu dečaku da ima srećnije detinjstvo. Ismet Krcić mu je doneo kompjuter, bračni par iz Beograda 10.000 dinara, javili su se i iz jedne škole fudbala žele da prime Nikolu u svoj tim… Želje malog devetogodišnjaka polako su počele da se ispunjavaju.

– Bila bih neskromna da kažem da sada nemam da ga pripremim za novu školsku godinu – iskrena je Snežana.

– Kupili smo bojice, tempere, blokove, sad preostaje da učitelj kaže šta je još neophodno.

nikola i mama

Snežana je samohrana majka. Ona i sin žive u prostoriji od 14 kvadrata u kojoj imaju zajedničku sobicu, malu čajnu kuhinju i improvizovano kupatilo.

Nikola više od četiri godine, bilo da je leto ili zima, prodaje crteže na ulici. Nekad zaradi 200 dinara, nekad i više. Ima dana kad ne uzme ni dinara, i onda je mnogo tužan.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO