Naslovna Vijesti Srbin iz SAD, koji je dao 10.000 dolara, tuži roditelje male Tijane...

Srbin iz SAD, koji je dao 10.000 dolara, tuži roditelje male Tijane zbog prevare!

Srbin iz Amerike Z. D. (58), koji je preko svog sina saznao za bolesnu devojčicu i donirao 10.000 dolara, tužiće roditelje male Tijane za povraćaj novca jer se oseća prevarenim.

tijana i roditelji

– Osećam se prevarenim jer uplaćeni novac nije poklon Ognjanovićima, već je bio sredstvo da Tijana dobije šansu za život. Od srca smo, onako familijarno, bili uz njih i sad smatramo da su u moralnoj obavezi da nam kažu koliko je novca prikupljeno, kako su ga trošili i šta nameravaju da urade s ostatkom – objašnjava ovaj humani čovek.

Z. D. naglašava da ga je Jelena Ognjanović tad, neposredno pred polazak u Hjuston, slagala da im nedostaje još novca.

– Pričala mi je da će im biti potrebno još sredstava za jednogodišnji boravak u SAD, a ja sam im naivno verovao i bio spreman da uplatim mnogo više. Tužbu za povraćaj sredstava ću pokrenuti ne zbog novca, već zbog sina koji je bio vezan za Srbiju i naš narod, a sad je ogorčen i izneveren – navodi on i dodaje da će taj novac proslediti na račun druge bolesne dece.

Njegov advokat Gordana Vesković tvrdi da taj novac nije vlasništvo porodice Ognjanović.

– Njima niko nije dao poklon, već novac za lečenje deteta. Zato se postavlja pitanje kako su oni mogli s namenskog računa da prebace sredstva na privatni račun. To je kao kad vam banka da namenski kredit, koji ne možete da koristite u druge svrhe, u suprotnom nastupa raskid ugovora i povraćaj novca – objašnjava ona i dodaje da je čudno i to što se nastavilo s uplatom u trenutku kad je bilo prikupljeno neophodnih 710.000 dolara.

Izvor: Kurir

Exit mobile version